Aceste mici fructe, de forma ovoidala, cu o culoare liliachie sau cafenie (depinde de soi) sunt printre cele delicioase fructe exotice. Maracuja sau fructul pasiunii este cunoscut pentru proprietatile sale calmante dar si pentru faptul ca contine vitamina C, A, fier si potasiu. Ca sa stiti daca ati cumparat fructe coapte trebuie ca acestea sa aiba coaja ridata (zbarcita sau stafidita) si o nuanta cat mai inchisa. Pentru a va bucura de dulceata miezului trebuie doar sa-l taiati in doua si sa-lmancati cu lingurita. Din fructul pasiunii se pot prepara sucuri si gemuri, dar se pot face sideserturi sub forma de fursecuri, prajituri, chiar si torturi.
Ingrediente: Blatul: 4 albușuri 100 gr zahăr 4 gălbenușuri 1 linguriță extract de vanilie 100 gr de făină 15 gr nucă de cocos rasă Crema: 150 ml smântân...
Ingrediente: 2 aluaturi sablée - aluat pentru tarte dulci 400 ml smântană lichidă 250 gr de mascarpone 60 gr zahăr pudră 1 linguriță extract de vanilie 165 g...
Ingrediente: Blatul Genoise: 4 albușuri 100 gr de zahăr 4 gălbenușuri 1 linguriță extract de vanilie 100 gr de făină 15 gr nucă de cocos rasă Cremă: 150...
Ingrediente: 6 stridii 100 ml lapte de cocos sucul de la o lamaie verde 1/2 ardei rosu iute o bucata de ghimbir o mana de coriandru proaspat apa de la 2 st...
Ingrediente: Pentru meringue : 4 albusuri 200 gr zahar 50 gr amidon Pentru crema: 200 ml frisca lichida 30% grasime (tinuta neaparata la rece) 50 gr zahar ...
Fructele pasiunii sunt unele dintre cele mai delicioase si versatile fructe ale verii. Sezonul acestora este vara, tarziu, dar pot fi gasite proaspete si pe tot parcursului anului. Ca o metoda alternativa, in multe surpermarketuri se comercializeaza conserve sau...
Ingrediente: 1 ficat de gasca de cca 750 -800g 2 cepe albe mijlocii, taiate rondele, grosier 2 mere taiate cubulete mari 1 fructul "Pasiunii" 1 li sucul de la 2 ...
Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie 40 g unt 2 galbenuse 4 albuse 100 g zahar 6o g faina un praf de sare(un varf de cutit). Crema -mousse de ciocolata: 150 g c...
Ingrediente: 12 fructele-pasiunii coapte, 600 ml smantana frisca, 50 g zahar tos, coaja rasa si zeama de la o limeta, biscuiti cu unt pentru servit....