Petitchef

Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete

Baba ganoush! Știm că bucătăria libaneză este plină de minunății culinare. Învață cum să-ți faci singur această salată plină de arome din Orient, unde susanul, vinetele, lămâia se amestecă cu aroma câtorva semințe de rodie... Descoperă acest amestec exploziv care îți va încânta papilele gustative!

Aperitiv
20 porții
10 min
15 min
45 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

20

Decor:

Degustare:

Materiale

  • 1 furculiță
  • hârtie pergament

Preparare

  • Etapa 1 - Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
    Mai întâi, spălați și înțepați vânăta cu o furculiță.
  • Etapa 2 - Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
    Coaceți vânăta. O dam la cuptor pentru 45 de minute la 200°C. Găsiți o altă metodă de gătire în comentariile de mai jos.
  • Etapa 3 - Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
    Scoateți din cuptor și puneți-o direct într-un recipient ermetic. Lăsați-o să stea 15 minute.
  • Etapa 4 - Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
    După acest timp, curățați vânăta. Aveți grijă să nu vă ardeți.
  • Etapa 5 - Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
    Puneți vânăta într-un bol de servire, adăugați zeama de lămâie, tahini, ulei de măsline și sare.
  • Etapa 6 - Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
    Amestecați totul cu o furculiță, zdrobind vinetele și încorporând bine.
  • Etapa 7 - Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
    E gata ! Decorați cu pătrunjel, semințe de rodie și un strop de ulei de măsline. Nu uitați de lipie!

Observații:

Ce este tahini?
Tahini este un piure de susan.

Cum îmi gătesc vinetele?
Mai întâi, spălați și înțepați vinetele cu o furculiță.
Metoda cuptorului: Puneți vinetele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și gătiți timp de 45 de minute până la 1 oră, la 200°C.
Metoda - direct pe plita aragazului: ardeți vinetele pe toate părțile direct la căldură timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Coaja trebuie să devină neagră, iar pulpa trebuie să fie fragedă.

Cum să cureți ușor vinetele prăjite?
Puneți vinetele prăjite într-un recipient ermetic timp de aproximativ 15 minute. Tehnica funcționează și cu alte legume prăjite. Odată cu aburul degajat de legumele fierbinți, pielea se va desprinde mai ușor. Aveți grijă să nu vă ardeți când deschideți recipientul. Lăsați puțin la răcit înainte de a îndeparta pielea.

Cum îmi pot îmbunătăți salata?
Adăugați un strop de ulei de măsline, pătrunjel proaspăt tocat și rodie pentru o tartina gustoasa. Simțiți-vă liber să adăugați și semințe de susan.

Pot înlocui pătrunjelul cu o altă plantă aromatică?
Dacă nu vă place pătrunjelul, îl puteți înlocui cu coriandru sau chiar mentă pentru o notă de prospețime.

Cum pot mânca salata mea?
Bucurați-vă de această salată de vinete cu pâine / pita sau într-un preparat mixt. Nu ezitați să serviți baba ganoush cu bețișoare de legume.

Cât timp să păstrați baba ganoush?
Frigider: Păstrați baba ganoush într-un recipient ermetic la frigider timp de 4 până la 5 zile.
Congelator: Păstrați preparatul în congelator timp de 3 luni într-o pungă de congelare. Acest lucru vă va permite să faceți cantități mari.

De unde vine baba ganoush?
Această răspândire provine din Liban. Chiar dacă face parte din bucătăria libaneză, o veți găsi și în bucătăria siriană, turcească, armeană.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - poza 2
Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - poza 3
Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - poza 4
Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - poza 5
Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Diana Lucia, 20/07/2024

Domnule Steve, sunteti un adevarat 'gentleman'. Felicitari parintilor care v-au educat !

(1) (0) Abuz
steve_s2022, 19/07/2024

O gramada' de poze cu aceeasi tampenie si aceeasi tampita!!!Pfui

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează