Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 10 m
21 Kcal

Baba ganoush! Știm că bucătăria libaneză este plină de minunății culinare. Învață cum să-ți faci singur această salată plină de arome din Orient, unde susanul, vinetele, lămâia se amestecă cu aroma câtorva semințe de rodie... Descoperă acest amestec exploziv care îți va încânta papilele gustative!

Ingrediente

20

Decor:

Degustare:

Materiale

  • 1 furculiță
  • hârtie pergament

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare15 min
Gătire45 min
  • Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - Preparare etapa 1Mai întâi, spălați și înțepați vânăta cu o furculiță.
  • Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - Preparare etapa 2Coaceți vânăta. O dam la cuptor pentru 45 de minute la 200°C. Găsiți o altă metodă de gătire în comentariile de mai jos.
  • Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - Preparare etapa 3Scoateți din cuptor și puneți-o direct într-un recipient ermetic. Lăsați-o să stea 15 minute.
  • Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - Preparare etapa 4După acest timp, curățați vânăta. Aveți grijă să nu vă ardeți.
  • Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - Preparare etapa 5Puneți vânăta într-un bol de servire, adăugați zeama de lămâie, tahini, ulei de măsline și sare.
  • Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - Preparare etapa 6Amestecați totul cu o furculiță, zdrobind vinetele și încorporând bine.
  • Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete - Preparare etapa 7E gata ! Decorați cu pătrunjel, semințe de rodie și un strop de ulei de măsline. Nu uitați de lipie!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Ce este tahini?

Tahini este un piure de susan.
Mai întâi, spălați și înțepați vinetele cu o furculiță.
Metoda cuptorului: Puneți vinetele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și gătiți timp de 45 de minute până la 1 oră, la 200°C.
Metoda - direct pe plita aragazului: ardeți vinetele pe toate părțile direct la căldură timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Coaja trebuie să devină neagră, iar pulpa trebuie să fie fragedă.
Puneți vinetele prăjite într-un recipient ermetic timp de aproximativ 15 minute. Tehnica funcționează și cu alte legume prăjite. Odată cu aburul degajat de legumele fierbinți, pielea se va desprinde mai ușor. Aveți grijă să nu vă ardeți când deschideți recipientul. Lăsați puțin la răcit înainte de a îndeparta pielea.
Adăugați un strop de ulei de măsline, pătrunjel proaspăt tocat și rodie pentru o tartina gustoasa. Simțiți-vă liber să adăugați și semințe de susan.
Dacă nu vă place pătrunjelul, îl puteți înlocui cu coriandru sau chiar mentă pentru o notă de prospețime.
Bucurați-vă de această salată de vinete cu pâine / pita sau într-un preparat mixt. Nu ezitați să serviți baba ganoush cu bețișoare de legume.
Frigider: Păstrați baba ganoush într-un recipient ermetic la frigider timp de 4 până la 5 zile.
Congelator: Păstrați preparatul în congelator timp de 3 luni într-o pungă de congelare. Acest lucru vă va permite să faceți cantități mari.
Această răspândire provine din Liban. Chiar dacă face parte din bucătăria libaneză, o veți găsi și în bucătăria siriană, turcească, armeană.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 21Kcal
  • Carbo: 1.5g
  • Grăsimi: 1.3g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 0.4g
  • Fibre: 0.4g
  • Zahăr: 1g
  • ProPoints: 1
  • SmartPoints: 1
Informații nutriționale pentru 1 porție (17g)

Echipamente de gătit

cuptor

Atribute

Poate fi congelat
Păstrare la frigider
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.74/5, 23 voturi 2 comentarii

Diana Lucia

Domnule Steve, sunteti un adevarat 'gentleman'. Felicitari parintilor care v-au educat !

abuz

steve_s2022

O gramada' de poze cu aceeasi tampenie si aceeasi tampita!!!Pfui

abuz