Petitchef

Fasole pastai conservata in apa

Este o reteta pe care o fac in fiecare an si nu se strica niciodata.
Este simpla:
Se poate folosi orice fel de pastai, verzi sau galbene. Sa fie tinere (cu bobul un pic format), proaspete (casante atunci cand le rupem, adica sa nu fie vestejite). Le curatam de capete si de ate si le spalam cu multa apa. Le punem la fiert in apa fierbinte usor sarata (asa cum am face pentru o mancare) si le fierbem un minut de cand clocoteste apa din nou.
Le scoatem si le lasam sa se scurga. Intre timp punem la fiert apa in care vom conserva fasolele. La 1 litru de apa vom aduga o lingura de sare grunjoasa neiodata. Vom calcula, cu aproximatie, in functie de cate borcane cu fasole vom face.
Dam apa fiarta deoparte si asezam pastaile in borcane de 800 ml. Le acoperim cu apa fierbinte, apoi infiletam borcanele.
Urmeaza sterilizarea borcanelor - dupa sfaturile de aici - Sterilizarea conservelor.
Fasolea va mai fierbe in borcane , iar atunci cand o vom folosi la gatit nu va mai trebui fiarta.
Din aceste conserve eu prepar iarna salate ( inclusiv delicioasa salata cu maioneza), ciorbe cu smantana, mancare de fasole cu diverse sosuri - in special de smantana sau de rosii, ghiveci, mancaruri cu carne sau carnati, budinci, garnituri sau soteuri alaturi de alte legume, peste sau carne.






Comentarii (25):

10/07/2013

M-amfolosit deac reteta si sint f multumita !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2013

FOLOSESC SI EU ACEASTA RETETA DE MULTI ANI E SUPER

(0) (0) Abuz
18/07/2013

Ok

(0) (0) Abuz
15/07/2013

Mersi pt reteta super...

(0) (0) Abuz
11/07/2013

O INCERC MAINE

(0) (0) Abuz
11/07/2013

Retete ta este excelenta , am sa o incerc si eu maine acasa la mama..de abia astept sa le gust ..

(0) (0) Abuz
11/07/2013

Voi folosi anul acesta retreta

(0) (0) Abuz
04/07/2013

Fffffff buna reteta !

(0) (0) Abuz
03/07/2013

Multumesc!Reteta interesanta si practica!

(0) (0) Abuz
29/06/2013

Am sa incerc si eu .

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fasole frecata
Fasole frecata
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Fasole galbena pastai cu smantana
Fasole galbena pastai cu smantana
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Fasole pastai cu usturoi la cuptor
Fasole pastai cu usturoi la cuptor
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei