Petitchef

Cartofi dauphinois

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 lingura unt

700 g cartofi taiati felii

2 catei de usturoi zdrobiti

O ceapa rosie taiata felii

85 g branza Cheddar rasa

300ml double cream/smantana lichida

Preparare

  • Incalziti cuptorul al 180grade. Ungeti o tava cu unt.
  • Aranjati un strat de cartofi pe fundul tavii.
  • Adaugati jumatate din cantitatea de usturoi, jumatate din ceapa si un sfert din branza. Asezonati.
  • Repetati inca o data procedura terminand cu un strat de cartofi si restul de branza.
  • Turnati smantana deasupra si coaceti o ora jumatate sau pana cartofii sunt bine facuti.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Cartofi duchess - reteta pas cu pas
Cartofi duchess - reteta pas cu pas
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cartofi gratinati cu usturoi si ciuperci
Cartofi gratinati cu usturoi si ciuperci
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cartofi copti cu branza, rosii uscate si masline
Cartofi copti cu branza, rosii uscate si masline
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi copti de doua ori cu salata de varza murata
Cartofi copti de doua ori cu salata de varza murata
4 porții
1h35m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiRetete cu cartofi dulciRetete cu cartofi dulciCartofi gratinatiCartofi gratinati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: