Petitchef

Cartofi crocanți cu parmezan, rețeta economică pe care toată lumea o iubește!

Cine zice „acompaniament nou” spune „cartofi”! Și da, pentru că este ingredientul pe care ne place cel mai mult să îl folosim pentru a ne însoți carnea și peștele. Iar astăzi, vă propunem o rețetă de cartofi crocanți acoperiți cu parmezan. O combinație perfectă, doar îmbunătățită cu usturoi și rozmarin. Puteți încerca și dvs. experimentul nostru, urmând explicațiile noastre de mai jos.

Acompaniamente
4 porții
10 min
1 oră
Foarte ușor
384 Kcal

Ingrediente

4

Gătitul cartofilor:

Crusta de parmezan:

Topping înainte de coacere:

Cost estimat: 3.69 (0.92€/porție)

Preparare

  • Fierbeți cartofii în multă apă clocotită, cu sare, timp de aproximativ 30 de minute. Acest timp de gătire va depinde de mărimea cartofilor.
  • Preîncălziți cuptorul la 180°C. Scurgeți cartofii când sunt fierți, apoi tăiați-i în jumătate.
  • Se amestecă uleiul de măsline, parmezanul, pudra de usturoi, rozmarinul uscat și piperul. Întindeți acest amestec într-un vas pentru gratinat sau pe o farfurie.
    Puteți folosi o tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Așezați cartofii pe tava de copt apoi acoperiți-i cu un strop de ulei de măsline și stropiți-i cu parmezan și sare de mare.
  • Coaceți 30 de minute la 180°C.
  • Gata, cartofii tăi crocanți sunt gata!

Observații:

Putem folosi cartofi deja fierți?
Da se poate, trebuie doar sa îi tăiați în jumătate și să îi așezați pe farfurie pe crusta de parmezan inainte de a le da la cuptor.

Putem să zdrobim cartofii?
Da, puteți zdrobi cartofii înainte de a-i introduce la cuptor pentru o notă crocantă maximă!

Cartofii cu parmezan se mănâncă fierbinți sau reci?
Îi puteți mânca în ambele moduri.

Cum se păstrează cartofii cu parmezan?
Vă recomandăm să îi faceți chiar înainte de a-i mânca pentru a se păstra crocanți, dar dacă doriți să îi păstrați, îi puteți pune într-un recipient ermetic, la frigider pentru câteva zile.

Cu ce ​​pot înlocui parmezanul?
Puteți inlocui parmezanul cu mozzarella sau raclette de exemplu. Nu ezitati sa înlocuiti crusta de parmezan cu un amestec de unt, usturoi și pătrunjel :-).

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (461g)
Calorii: 384Kcal
  • Carbo: 36.3g
  • Grăsimi: 21.8g
  • Grăsimi sat.: 5g
  • Proteine: 9.1g
  • Fibre: 3.4g
  • Zahăr: 3.5g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 13

Poze

Cartofi crocanți cu parmezan, rețeta economică pe care toată lumea o iubește!, poza 1
Cartofi crocanți cu parmezan, rețeta economică pe care toată lumea o iubește!, poza 2
Cartofi crocanți cu parmezan, rețeta economică pe care toată lumea o iubește!, poza 3
Cartofi crocanți cu parmezan, rețeta economică pe care toată lumea o iubește!, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi noi crocanti
Cartofi noi crocanti
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi crocanti si picanti
Cartofi crocanti si picanti
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cartofi crocanti la cuptor
Cartofi crocanti la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.