Cartofi crocanți cu parmezan, rețeta economică pe care toată lumea o iubește!
Cartofi crocanți cu parmezan, rețeta economică pe care toată lumea o iubește!
Cine zice „acompaniament nou” spune „cartofi”! Și da, pentru că este ingredientul pe care ne place cel mai mult să îl folosim pentru a ne însoți carnea și peștele. Iar astăzi, vă propunem o rețetă de cartofi crocanți acoperiți cu parmezan. O combinație perfectă, doar îmbunătățită cu usturoi și rozmarin. Puteți încerca și dvs. experimentul nostru, urmând explicațiile noastre de mai jos.
Fierbeți cartofii în multă apă clocotită, cu sare, timp de aproximativ 30 de minute. Acest timp de gătire va depinde de mărimea cartofilor.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Scurgeți cartofii când sunt fierți, apoi tăiați-i în jumătate.
Se amestecă uleiul de măsline, parmezanul, pudra de usturoi, rozmarinul uscat și piperul. Întindeți acest amestec într-un vas pentru gratinat sau pe o farfurie. Puteți folosi o tava tapetată cu hârtie de copt.
Așezați cartofii pe tava de copt apoi acoperiți-i cu un strop de ulei de măsline și stropiți-i cu parmezan și sare de mare.
Putem folosi cartofi deja fierți? Da se poate, trebuie doar sa îi tăiați în jumătate și să îi așezați pe farfurie pe crusta de parmezan inainte de a le da la cuptor.
Putem să zdrobim cartofii? Da, puteți zdrobi cartofii înainte de a-i introduce la cuptor pentru o notă crocantă maximă!
Cartofii cu parmezan se mănâncă fierbinți sau reci? Îi puteți mânca în ambele moduri.
Cum se păstrează cartofii cu parmezan? Vă recomandăm să îi faceți chiar înainte de a-i mânca pentru a se păstra crocanți, dar dacă doriți să îi păstrați, îi puteți pune într-un recipient ermetic, la frigider pentru câteva zile.
Cu ce pot înlocui parmezanul? Puteți inlocui parmezanul cu mozzarella sau raclette de exemplu. Nu ezitati sa înlocuiti crusta de parmezan cu un amestec de unt, usturoi și pătrunjel :-).