Petitchef

Cartofi spiralați la cuptor

Cartofii sunt în mod clar acompaniamentul perfect care mulțumește întreaga familie. Astăzi vă oferim o rețetă de cartofi copți în formă de spirală, care se va potrivi perfect cu carnea și peștele. Pentru a obține această formă frumoasă, nimic nu poate fi mai simplu, nu este nevoie de o mașină, doar o frigăruie de lemn și un cuțit foarte ascuțit! Am ales să îi gătim la cuptor pentru un rezultat crocant la exterior și moale la interior :-)

Acompaniamente
2 porții
5 min
15 min
Foarte ușor
243 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.89 (0.44€/porție)

Materiale

  • frigărui de lemn
  • tavă de copt
  • hârtie pergament
  • Cuțit
  • cuptor

Preparare

  • Etapa 1 - Cartofi spiralați la cuptor
    Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

    După ce spălați cartofii, înfigeți frigărui în fiecare dintre ei, asigurându-vă că, bățul este în mijlocul fiecărui cartof.
  • Etapa 2 - Cartofi spiralați la cuptor
    Cu ajutorul cuțitului, începeți să tăiați cartoful în spirală. De la un capăt la altul, fără întrerupere, pentru a obține o spirală continuă. Trucul este să răsuciți bățul în timp ce tăiați. Desfaceți ușor feliile pentru a deschide cartoful.
  • Etapa 3 - Cartofi spiralați la cuptor
    Ungeți-i cu unt topit (sau ulei de măsline). Condimentați apoi cu sare, piper și boia după gust.
  • Etapa 4 - Cartofi spiralați la cuptor
    Puneți-i pe o tavă de copt acoperită în prealabil cu hârtie de copt, dați la cuptor la 180°C pentru aproximativ 15 minute (în funcție de mărimea cartofului, acest timp poate varia).
  • Etapa 5 - Cartofi spiralați la cuptor
    Scoateți-i din cuptor și serviți-i calzi.

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Cum se servesc spiralale de cartofi?
Le puteți servi ca acompaniament sau ca aperitiv, servite cu un sos de iaurt, de exemplu.

Ar trebui să curăț cartofii?
Coaja cartofului adaugă aromă și un plus de crocant, dar îi puteți curăța dacă preferați!

Cum să faceți cartofii și mai crocanți?
Doar adăugați parmezan ras sau pesmet înainte de a îi da la cuptor.

Ce condimente pot folosi?
Puteți folosi ierburile aromatice și condimentele la alegere: boia de ardei, curry, pudră de usturoi, cimbru, pătrunjel etc.

Cât pot fi păstrați?
Ii puteți păstra într-un recipient ermetic până la 3 zile, la frigider.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (166g)
Calorii: 242Kcal
  • Carbo: 30.9g
  • Grăsimi: 11.1g
  • Grăsimi sat.: 7.2g
  • Proteine: 3.3g
  • Fibre: 3g
  • Zahăr: 3.1g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 9

Poze

Cartofi spiralați la cuptor
Cartofi spiralați la cuptor - poza 2
Cartofi spiralați la cuptor - poza 3
Cartofi spiralați la cuptor - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Piureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi Piureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează