Cartofii sunt în mod clar acompaniamentul perfect care mulțumește întreaga familie. Astăzi vă oferim o rețetă de cartofi copți în formă de spirală, care se va potrivi perfect cu carnea și peștele. Pentru a obține această formă frumoasă, nimic nu poate fi mai simplu, nu este nevoie de o mașină, doar o frigăruie de lemn și un cuțit foarte ascuțit! Am ales să îi gătim la cuptor pentru un rezultat crocant la exterior și moale la interior :-)
După ce spălați cartofii, înfigeți frigărui în fiecare dintre ei, asigurându-vă că, bățul este în mijlocul fiecărui cartof.
Cu ajutorul cuțitului, începeți să tăiați cartoful în spirală. De la un capăt la altul, fără întrerupere, pentru a obține o spirală continuă. Trucul este să răsuciți bățul în timp ce tăiați. Desfaceți ușor feliile pentru a deschide cartoful.
Ungeți-i cu unt topit (sau ulei de măsline). Condimentați apoi cu sare, piper și boia după gust.
Puneți-i pe o tavă de copt acoperită în prealabil cu hârtie de copt, dați la cuptor la 180°C pentru aproximativ 15 minute (în funcție de mărimea cartofului, acest timp poate varia).