Petitchef

Chec cu pere si stafide

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
150g faina

5 oua

200 g zahar

50 g unt

50 g stafide

5-6 pere

1 plic zahar vanilat

1 lingurita raf de copt

esenta de rom (optional)

Preparare

  • Se pun la inmuiat stafidele in apa cu rom.Perele se curata se taie cubulete si se prajesc in unt cu zaharul vanilat, pana se rumenesc, si se lasa la racit.Separi galbenusurile de albusuri .
  • Intr-un castron se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac o spuma alba adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie ,faina (in ploaie) perele prajite stafidele si albusurile (batute tare, separat cu un praf de sare).
  • Se amesteca bine cu o spatula si se pune compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata cu faina.Se da la cuptor iar cand e gata nu se scoate imediat din forma.Se serveste calduta sau rece pudrata cu zahar.

Poze

Chec cu pere si stafide, poza 1Chec cu pere si stafide, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu pere
Chec cu pere
5 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Chec cu pere si ciocolata amara
Chec cu pere si ciocolata amara
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec cu pere si ciocolata amara
Chec cu pere si ciocolata amara
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: