Migdalele fac parte din categoria fructelor cu gust de nuca, alaturi de fistic, nucile pecan, caju, alune, cu numeroase beneficii pentru organism daca sunt consumate in stare cruda si in anumite cantitati. Migdalele sunt de doua tipuri: dulci si amare (considerate si toxice). In bucatarie migdalele se folosesc la prajituri, in salate ori presarate deasupra unor budinci. Un preparat reinventat este tarta cu spanac si migdale, iar noi va provocam sa-l incercati. Daca aveti teama, puteti opta pentru: fursecuri cu migdale si ciocolata, torturi raw sau prajitura cu migdale si mere.
Ingrediente: Aluatul sablée : 120 gr unt moale 80 gr zahar 25 gr faina de migdale 1 plic de zahar vanilat 1 varf de sare 1 ou 200 gr faina Umplutura: 3...
Ingrediente: 50 gr de pudra de migdale (sau pudra de fistic sau alune) 50 gr de faina 100 gr de zahar pudra 75 gr de unt 4 albusuri o lingurita extract de van...
Ingrediente: 1 ou 70 gr de arahide (sau pasta de arahide) 60 gr unt moale 60 gr zahar brun 220 gr de faină 1/2 plic de praf de copt 40 gr migdale descojite ...
Ingrediente: 3 oua 75 gr zahar brun 125 gr faina 125 gr pudra de migdale 6 gr praf de copt 1 iaurt 25 gr ulei de masline 1 lingurita de extract de vanilie ...
Descoperit ca o alternativa la consumul de lapte de origine animala, laptele de migdale este consumat in ultimii ani de tot mai multe persoane care manifesta intoleranta la lactoza, de cei care au un stil de viata vegetarian sau cei care doresc sa aiba un stil de...
Ingrediente: Ingrediente: 200 gr zahar tos 200 gr unt topit 350 gr faina alba zahar vanilat 2-3 plicuri coaja rasa de la o lamaie 2 praf de copt 4 oua 10 l...
Ingrediente: o cana de migdale - 2 cani de apa plata sau de izvor, pus apa pt inmuiat - un borcan/ vas etans - un blender - tifon sau un saculet de st...
Ingrediente: un iepure (1,5 kg, praf de nucsoara, o capatana de usturoi, 5 cartofi, o ceapa, 2 frunze de dafin, 400g rosii, 4 linguri de ulei de masline, 50 ml v...
Ingrediente: file peste (ce peste doriti) un buchetel brocoli orez salbatic cateva migdale si fistic date prin blender ca sa se marunteasca optional bacon pent...
Ingrediente: 6 mere (taiate si fara cotor) 1 1/2 lingura scortisoara (macinata) 150 g stafide 10 linguri pulpa de migdale (rezultata de la prepararea laptelui de m...
Ingrediente: Ingrediente pentru 6 portii (este satioasa) si o tava cu diametrul de 24 cm si adancime de 3 cm: Aluatul: 1. 200 gr de faina si inca 2 lingur...
Ingrediente: 4 morcovi maricei 100 g migdale 270 g faina 4 oua 150 g iaurt 100 g zahar 100 g unt la temperatura camerei 1 lingurita praf de copt 1 lingurita coaja...
Ingrediente: 175 gr faina+ pentru framantat 85 gr unt rece 1 lingura zahar un praf de sare 2 galbenuse 2 linguri apa 100 gr zahar 140 gr unt moale 1 ou + 2 albusu...
Ingrediente: 250 g fasole galbena pastai 1 tija de rubarba, feliata subtire 50 g migdale decojite 125 g rucola sucul de la 1 portocala 3-4 linguri ulei de masline...
Ingrediente: 175 g unt la temperatura camerei 150 g zahar, am folosit de zahar brun de trestie 200 g ciocolata amara, deci cu 70% cacao minimum 3 oua 50 g fai...
Ingrediente: 350 g faina alba 1 lingurita praf de copt 170 g fulgi de cereale combinate (ovaz, grau, secara, porumb, orz) 2 lingurite scortisoara macinata 250 g u...
Ingrediente: 2 linguri de tapioca 300 ml lapte dulce 2 smochine proaspete 2 linguri de zahar sau miere migdale , intregi,bucati, ce aveti prin casa....
Ingrediente: Pentru aluat: 120 g faina, 150 g zahar pudra, 50 g miere, 60 g unt, 1 galbenus, 2 linguri nuca macinata, 2 linguri de zeama de portocale, 2 linguri de...