Petitchef

Fasole greceasca

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
400 g.de fasole alba ,

200 g carne de porc proaspata sau afumata,

200 g carne de vita,

200 g.de jambon sau 100 g.slaninuta afumata de - casa,4 cepe mari,,-

un varf de piper ,

o jumatate de lingurita de boia dulce ungureasca,

150ml bulion de casa sau 2 lg.de pasta de rosii,

2 lg.de ulei,

3 lg de faina,

sare dupa gust

Preparare

  • Se spala bine fasolea,se adauga carnea si jambonul taiate cubulete si se dau la fiert in apa rece.Separat ceapa se taie solzisori si se pune la prajit in ulei ,se lasa sa se inmoaie bine ,deci atentie nu se rumeneste,apoi cand fasolea e fiarta de jumatate se adauga ceapa si se lasa in continuare la fiert.
  • In uleiul in care am prajit ceapa,se pun codimentele,faina bulionul si apa ,se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se dau la fiert ,cateva clocote,cat sa iasa un rantas putin mai gros ca o smantana.
  • Cand fasolea e fiarta ,punem sarea,amestecam cu rantasul si mai lasam cateva clocote,invartind tot timpul sa nu se lege de cratita.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Fasole facaluita
Fasole facaluita
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Fasole cu ciuperci
Fasole cu ciuperci
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fasole cu ciolan afumat in paine
Fasole cu ciolan afumat in paine
4 porții
3h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icreUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.