Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Nu intrați în panică când vedeți toate ingredientele și pașii bibimbapului, cu puțină organizare veți vedea că nimic nu poate fi mai ușor! :-) Numele bibimbap provine din coreeanul „bibim” care înseamnă „mixt”, și „bap” care evocă „orez”. Imaginați-vă un castron colorat și gustos, în care orezul, legumele proaspete, carnea fragedă și oul vor face amestecul PERFECT pentru o masă sănătoasă și gourmet! Și pentru a condimenta totul, folosim Gochujang (pastă de ardei iute fermentat) și pentru a-i oferi o aromă delicioasă de picant. Avantajul Bibimbap? Puteți să-l ornați după dorință cu legume de sezon, înlocuiți carnea cu pește, orice este posibil! Deci, să începem?
Ingrediente
2
Marinada:
Legumele:
Ouă:
Sosul:
Orez:
decor:
Materiale
- 1 recipient etanș (sau castron + folie alimentară)
- Prosop de hârtie (sau prosop)
- Zdrobitor de usturoi
- 1 cuțit
- 1 curățitor de legume
- 1 placă de tăiat
- 1 tigaie
- 1 cratiță
- 2 farfurii de supă







