Petitchef

Brioche fulg de nea

Noi, cei de la Petitchef suntem mari iubitori de brioche ;-) Pe măsură ce se apropie Crăciunul, am decis să îi dăm forma unui fulg de nea. Și pentru că veștile bune nu vin niciodată singure, am asociat-o și cu aromele unei tartine de ciocolată/alune.Daca vă lasă gura apă, incercați reteta si urmați pașii de mai jos ↓
Brioche (briosa) este o pâine delicată și pufoasă de origine frantuzească, cu ouă și destul de mult unt. Nu se face foarte greu insa procedeul este puțin anevoios.
Gustări
8 porții
1 oră
25 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Umplutura:

Pentru crusta aurie:

Materiale

  • 1 robot de bucătărie
  • 1 prosop curat
  • hârtie pergament
  • 1 sucitor
  • 1 pungă de patiserie
  • 1 pahar
  • folie alimentară

Preparare

  • Etapa 1 - Brioche fulg de nea
    Amestecați laptele călduț și drojdia uscată.
    Lăsați sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Brioche fulg de nea
    Puneți făina, oul, zahărul și sarea în vasul robotului de bucătărie. Adaugați laptele + drojdia.
    Frământați cu cârligul timp de 3 minute. Aluatul trebuie să se desprindă de pe margini.
  • Etapa 3 - Brioche fulg de nea
    Adăugați untul moale și frământați din nou timp de aproximativ 7 minute. Aluatul trebuie să se desprindă de pe margini.
  • Etapa 4 - Brioche fulg de nea
    Formați o minge din aluat și acoperiți aluatul cu un prosop curat și lăsați să stea la temperatura camerei timp de 1 oră și 30 de minute.
  • Etapa 5 - Brioche fulg de nea
    După acest timp, degazeazați aluatul și impărțiți în 4 bucăți de aproximativ 230 gr. Dati-le forma unor mingii si acoperiți-le cu un prosop și lăsați să stea 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 6 - Brioche fulg de nea
    Întindeți bucățile de aluat pe hârtie de copt astfel încât să aibă 26 cm în diametru.
    Ungeți primul disc cu crema tartinabilă, lăsând un chenar de aproximativ 1 cm.
  • Etapa 7 - Brioche fulg de nea
    Puneți al doilea disc de aluat deasupra și puneți cremă peste. Apoi puneți al treilea disc și întindeți iar cremă. În cele din urmă, puneți al patrulea disc deasupra.
  • Etapa 8 - Brioche fulg de nea
    Așezați un cerc sau o farfurie cu diametrul de 26 cm și tăiați marginile. Puneți un pahar cu gura in jos în centrul discului.
  • Etapa 9 - Brioche fulg de nea
    Tăiați aluatul în 4, apoi 8, apoi 16 părți egale.
  • Etapa 10 - Brioche fulg de nea
    Va trebui să creați 8 ramuri în total. Fiecare ramură va avea 2 părți. Apoi va fi necesar să răsuciți partea dreaptă: de la stânga la dreapta și partea stângă: de la dreapta la stânga.
  • Etapa 11 - Brioche fulg de nea
    Presați pe capetele ramurilor pentru a le sigila formând un punct. Scoateți paharul și acoperiți cu un prosop curat timp de 1 oră și 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 12 - Brioche fulg de nea
    Preîncălziți cuptorul la 180° C. Amestecați gălbenușul cu laptele și ungeți brioșa cu acest amestec.
  • Etapa 13 - Brioche fulg de nea
    Coaceți 18 minute la 180°C.
  • Etapa 14 - Brioche fulg de nea
    Gata !

Observații:

Putem face această brioșă fără lactoză?
Puteți înlocui untul cu margarină și laptele cu o băutură vegetală la alegere.

Care este echivalența dintre drojdia uscată și drojdia proaspătă?
Pentru aceasta reteta, puteți inlocui cele 11 gr drojdie uscate de panificatie cu 22 gr drojdie de panificatie proaspata.

Poze

Brioche fulg de nea, poza 1
Brioche fulg de nea, poza 2
Brioche fulg de nea, poza 3
Brioche fulg de nea, poza 4
Brioche fulg de nea, poza 5
Brioche fulg de nea, poza 6
Brioche fulg de nea, poza 7
Brioche fulg de nea, poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura fara nume
Prajitura "fara nume"
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Cornulete cu dulceata
Cornulete cu dulceata
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu mascarpone si nutella
Prajitura cu mascarpone si nutella
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Inimi din foietaj cu Nutella pentru Sf. Valentin
Inimi din foietaj cu Nutella pentru Sf. Valentin
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Meringues cu Nutella
Meringues cu Nutella
10 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: