Petitchef

Semifreddo cu nutella si Baileys

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Avem nevoie de o tava de chec stropita cu putina apa si o folie de plastic mare, sa tapeteze tava pe dinauntru, si sa ramana si margini afara.
  • Se amesteca biscuitii macinati cu alunele si untul topit, pana cand se incorporeaza bine. Se pun pe fundul tavii si se apasa cu fundul unui pahar sa se uniformizeze.
  • Pe bain-marie se amesteca galbenusurile cu 1/3 cana zahar si praful de sare, aprox 10 minute, pana cand crema se ingroasa. Se scoate din abur si se pune in gheata si se lasa sa se raceasca complet. Se incorporeaza lichiorul.
  • Separat se bate frisca cu 1/4 cana zahar pana cand se intareste. Se amesteca usor frisca cu crema de galbenusuri, amestecandu-se cu o spatula de sus in jos.
  • Se pun cele 4 linguri de Nutella, si se fac spirale cu un cutit de unt, asa incat este amestecat, dar cu parti de Nutella inca intregi. Se toarna peste crusta, se mai poate decora cu mai multe spirale, se acopera cu marginile de folie de plastic si se baga la congelator pentru cel putin 8 ore.

Rețete inrudite

YouTube

Meringues cu nutella



Poze

Semifreddo cu nutella si Baileys
Semifreddo cu nutella si Baileys - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Inimi din foietaj cu nutella pentru sf. valentin
Inimi din foietaj cu nutella pentru sf. valentin
20 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Meringues cu nutella
Meringues cu nutella
10 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Verrine kinder bueno
Verrine kinder bueno
6 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Fursec urias
Fursec urias
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Mendiants
Mendiants
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează