Petitchef

Pariziene cu nutella

Desert
8 porții
30 min
25 min
Ușor
  • Pariziene cu nutella
  • Pariziene cu nutella, poza 2
  • (4.31/5 - 16 voturi)
  • 2
  • 37
Pariziene cu nutella
 

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 g faina

260 ml lapte

70 g zahar

20 g drojdie

50 g unt

2 oua (din care unul pentru uns)

putina sare

eu am folosit nutella insa ii puteti umple cu absolut orice crema,marmelada,etc.

Preparare

  • Facem maiaua cu drojdia , 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte.Lasam la loc caldut si cand a crescut adaugam faina, oul , untul topit, laptele, restul de zahar si sarea.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.Impartim aluatul in 8 parti egale.
    Intindem fiecare biluta intr-un oval pe care il “taiem imaginar” in 2.

    Una din parti o franjuram cu un cutit sau cu un pizza cutter.
    Punem umplutura pe partea netaiata si rulam inchizand capetele.Asa suntem siguri ca nu va iesi umplutura.Le lasam in tava la crescut inca 30 minute,apoi le ungem cu ou,le presaram cu mac ,si le coacem la 180 grade cuptor preincalzit, pentru 25 minute.Repet,sunt arat de pufoaaasee


Comentarii:

04/12/2012

Cred ca sunt la fel de gustoase precum arata! o sa le fac sigur...

(0) (0) Abuz
11/04/2013

Super bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: