Placinta cu mere si scortisoara-petitchef

Gustări
Foarte ușor
1 h 10 m
541 Kcal

Deserturile cu mere sunt usor de facut si toata lumea le iubește ♥ Astazi va oferim desertul nostru preferat: placinta de mere! Cu doar cateva ingrediente, urmati pasii din reteta si bucurati-va de un gust deosebit!!

Ingrediente

6

Materiale

  • hartie de copt
  • tava de copt de 24 cm diametru

Preparare

Preparare20 min
Gătire50 min
  • Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef - Preparare etapa 1Curatati si taiati merele in bucati mici.

    Topiti untul intr-o tigaie.
  • Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef - Preparare etapa 2Adaugati merele si scortisoara si amestecati. Acoperiti aproximativ 10 minute, amestecand ocazional.Luati de pefoc cand s-au calit merele.
  • Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef - Preparare etapa 3Puneti un aluat de foietaj intr-o forma pentru copt, apoi intepati aluatul cu o furculita. Turnati merele calite si uniformizati compozitia.
  • Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef - Preparare etapa 4Indoiti marginile aluatului peste umplutura. Asezati cea de-a doua bucata de aluat deasupra si taiati marginile dupa contururile formei de copt.
  • Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef - Preparare etapa 5Lipiti bine marginile aluatului. Faceti o gaura in centrul placintei si puneti o bucata mica de hartie de copt infasurata in rulou pentru a face permite aerului sa iasa.
  • Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef - Preparare etapa 6Se amesteca galbenusul de ou cu laptele si se unge placinta. Desenati modelul dorit folosindu-va de un cutit.
  • Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef - Preparare etapa 7Coaceti 35 minute la 210°C.
  • Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef - Preparare etapa 8Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile consumului de mere în deserturi?

Merele sunt bogate în fibre și vitamine, contribuind la o dietă sănătoasă, iar în deserturi adaugă un gust dulce și o textură plăcută.
Prepararea acestei placinte durează aproximativ 20 de minute, iar coacerea 50 de minute, totalizând 1 oră și 10 minute.
Da, poți experimenta cu alte fructe, cum ar fi perele sau piersicile, dar timpul de gătire și condimentele pot necesita ajustări.
Se recomandă utilizarea untului semi-sărat, deoarece acesta adaugă o aromă plăcută și echilibrată umpluturii de mere.
Da, hârtia de copt ajută la prevenirea lipirii placintei de tavă și facilitează curățarea ulterioară.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 541Kcal
  • Carbo: 48.2g
  • Grăsimi: 35.1g
  • Grăsimi sat.: 23.1g
  • Proteine: 5.2g
  • Fibre: 4.9g
  • Zahăr: 20g
  • ProPoints: 15
  • SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (251g)

Atribute

Păstrare la frigider
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
3.91/5, 11 voturi 4 comentarii

:Lia

Fac placinta de mere de multi ani fara zahar si credeti-ma iese excelenta! Foietajul e drept e facut de mine!

am gătit această rețetă
abuz

varady_c2018

Nu imi place aspectul

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Esti diabetica, mamicule, de nu pui nici un strop de zahar?
Pai, ar fi trebuit sa ne spui de la bun inceput si daca era cineva interesat o citea, cine nu, nu mai pierdea vremea citind-o! Si, bun, sa zicem ca e pentru diabetici(desi eu, am diabet dar pun zahar in placinta pentru ca nu mananc o tava o data!), dar chiar asa, cu foitaj cumparat, nu poti sa faci o foaie de placinta? Asta e pentru nepricepute sau pentru lenese!

abuz

Lixandra

Ce fel de placinta e asta fara nici un strop de zahar , pentru diabetici ? Iti recomand sa caramelizezi 250 g de zahar dupa aceea adaugi untul si merele si le amesteci pana scade toata zeama . Le dai deoparte si pui scortisoara , vanilie si coaja de lamaie . Eu fac strudele cu compozitia asta si le servesc cu inghetata , nu exista ceva mai parfumat si mai gustos . Se poate face si placinta cu diferite aluaturi fragede , foietaj sau foi de placinta .

abuz