Placinta cu mere

De Lore34
(4.38/5 - 2087 voturi)
291 comentarii


Ingrediente

200g unt
100g zahar
300g faina
1ou
o lingurita praf de copt
putina sare
vanilie
o lingura de gris
1,5kg mere
7 linguri de zahar
o lingurita scortisoara

Preparare

Pt. umplutura curatam merele,le dam pe razatoare si le punem pe foc intr-o oala cu zaharul si scortisoara.Amestecam pana cand trage tot sucul.Batem bine untul cu zaharul pana se inspumeaza,adaugam sarea,vanilia,praful de copt si oul.Amestecam bine si punem toata faina.Framantam bine si intindem doua foi din aluat.Intinem intr-o tava prima foaie,aruncam pe deasupra grisul si punem umplutura.Acoperim cu a doua foaie,o intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor la 180C pana se rumeneste.Cand e gata o scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca,o pudram cu zahar si o taiem in patratele.

Printează paginaAdaugă la favorite
De Lore34



Punctează această reţetă:

Comentarii (291):

1 / 5
Postat 18/05/2015, 00:30

Nu va luati dupa reteta asta decat daca aveti peste 600g de faina si nu 300g cum scrie,am masurat inainte sa ma apuc si aveam 500g,zic imi ajunge....cand colo a iesit aluatul f f f f foarte moale abia l-am intins direct pe coala. Clar ca a iesit faramata,o mancam cu lingura ca e prea moale si frageda....gustul este ok atat cat nu puneti mai mult de 3 linguri de zahar in aluat si 50g de zahar in mere!!! Este ultima data cand mai ma iau dupa situl asta cu retete de amatori,ca am mai patito o data cu galuste tot dupa situl asta m-am luat si mii s-au faramat in ciorba,am dat-o la caini! Sunteti praf,va bate-ti joc de oameni cu retetele voastre!

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 13/04/2013, 08:51

Update. Placinta a iesit buna la gust. Totusi la modul de preparare trebuia specificat clar care zahar se adauga. Zaharul apare de 2 ori la ingrediente si eu din greseala am pus prea mult in umplutura. La mod de preparare se incepe cu umplutura si zice sa se puna merele u zaharul. Vazand zaharul al 2-lea pe lista l-am pus in mere, dar zaharul ala era ptr aluat. Trebuia specificat ca primul zahar e ptr aluat si al 2-lea ptr umplutura.
In fine, placinta a iesit f buna, dar prea dulce (greseala mea). Merge bine cu un ceai sau cafea neindulcite. Nu s-a observat ca foaia de deasupra e peticita dupa ce am pus zaharul pudra.

(2) (0) Abuz
3 / 5
Postat 12/04/2013, 11:39

Placinta e in cuptor. La modul de preparare ar trebui explicat mai in detaliu. Aluatul care rezulta nu se poate intinde in foi. E prea sfaramicios, deci daca nu ai ceva experienta in bucatarie, s-ar putea sa nu te descurci. Prima "foaie" am facut-o punand bucatile de aluat in tava si apasand cu mana. "foaia" de deasupra a fost mai cu probleme din cauza ca dupa ce pui umplutura de mere, nu poti apasa aluatul ca la prima foaie. Am luat bucati de aluat si le-am intins in palma apoi le-am pus peste umplutura. Foaia de deasupra a iesit peticita. Sper ca la gust sa fie buna.

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 30/09/2013, 20:20

Am facut aceasta reteta si este foarte gustoasa. Scortisoara care este atat de folositoare organismului se poate folosi in cantitate mai mare, nu numai o lingurita. Cand pun la calit merele pun numai putin unt in cratita , nu in oala, sa fie suprafata mai mare pentru a se evapora mai repede lichidul Iar scortisoara o presar deasupra merelor cand le-am pus peste prima foaie. In rest fac ce scrie in reteta postata..

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 24/12/2013, 18:42

Din punct de vedere al gustului este excelenta, iar aluatul iese fraged. Problema este ca probabil a fost uitat pe drum niscai lapte.Aluatul este sfaramicios astfel incat foaia nu se poate intinde. Am adaugat putin lapte (si vreo 2-3 linguri de faina in plus) si problema s-a rezolvat. Craciun Fericit tuturor.

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
1 / 5
Postat 13/04/2013, 12:25

Daca faci aluatu asta o sa iti strici toate ingredientele plus ca o sa iti pui pofta in cui sau faci alt aluat,aluatu nu se poate intinde e prea sfaramicios,nu va luati dupa toti amatori care vin si posteaza prostiile din cap..nota un pt tine,esti praf

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/09/2013, 12:25

Am făcut ieri. Piticii mei s-au lins pe degete. Azi, la cererea lor, fac din nou. Probabil că și mâine vor vrea... și poimâine... Mă gândesc serios să plantez niște meri în curte. :)

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
1 / 5
Postat 29/05/2015, 12:24

Peticita???? nuuuuu......fffffff peticita!!! possibil k are un gust buna dar lasa de dorit aluatul......am pus un pic de lapte deoarece nu reuseam sa il intind deloc era ffff fraged!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/05/2013, 13:30

A iesit perfecta, insa recomand un pic mai multa faina la aluat cat sa se poata intinde.. este prea pasta.. eu in loc de 300 g am pus inca o jumatate de cana in plus. succes

(1) (0) Abuz
1 / 5
Postat 03/04/2013, 17:01

Aluatul iese sfaramicios, astfel incat nici nu l-am putut intinde, si este mult prea putin pentru o tava si pentru cantitatea de mere.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale