Placinta cu mere 1

(4.26/5 - 364 voturi)
63 comentarii

Ingrediente

o cană de borş,
o cană de ulei (cană de 200-250 ml)
un praf de sare
25-30g de drojdie
făină cât cuprinde pt un aluat bun de intins,
1,5 kg mere curăţate
5-6 linguri de zahăr
zahăr pudră
scortisoara
1 plic de zahăr vanilat pentru ornat

Preparare

Într-un castron se pun borşul şi uleiul, sarea, apoi făina, cât să iasă un aluat bun de întins foaie. După ce se omogenizează aluatul, se împarte în două şi se fac 2 foi cât tava de aragaz. Merele se curăţă, se dau prin răzătoare, se storc foarte bine în mâini, apoi se calesc cu puţin ulei într-o tigaie, cu o linguriţă rasă de praf de scorţişoară.
În tava de aragaz neunsă, se pune prima foaie, se aşează apoi merele în ea, pe deasupra se pun câteva linguri de zahăr, în funcţie de cât de coapte sunt merele şi de cât de dulce vreţi să fie plăcinta. Deasupra se pune a doua foaie. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc potrivit cam 50-60 minute, până când plăcinta este uşor rumenită deasupra.

Apoi se scoate tava, se dezlipesc marginile iar plăcinta se porţionează în tavă după care se pune un şervet curat deasupra şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se presară pe deasupra zahăr vanilat.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (63):

12/06/2016

Este superbă plăcintuța!
Iese fragedă, gustoasă, iar a doua zi nu este uscată. Eu am adăugat în aluat o lingură cu zahăr, ca să nu fie mare diferența între dulceața merelor și blat. Am mai pus vanilie în compoziția cu mere. Folosirea borșului in aluat este o idee excelentă pentru că permite aluatului să se întindă foarte ușor. Ca să nu se rupă foaia de aluat, atunci când o mutați în tavă, presărați deasupra ei puțină făină, după aceea o rulați, o așezați într-o margine a tăvii și o derulați. La fel procedați cu a doua foaie.
Este o rețetă foarte ușoară și îți răsplătește efortul cu un produs finit superb.
Indicații pentru începători:
Încălziți borșul (40 grade), adăugați, sarea, uleiul, drojdia și o lingură de zahăr (ultima este opțională). Amestecați până se dizolvă drojdia și după aceea puneți 700-800 g făină ( precizez că am pus 250g borș și 200g ulei.) Puteți să lăsați aluatul să se odihnească puțin, sau nu. Eu am întins prima foaie, am pus-o în tavă, am preparat merele, le-am adăugat călduțe pe foaie, am întins a doua foaie și am așezat-o în tavă peste mere și la urmă am înțepat plăcinta, cu furculița, pe toată suprafața ei; înțepăturile ajută plăcinta să elimine aburii formați în interior.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
30/09/2013

30 Sept.2013 - Ce facem cu drojdia care este scrisa la ingrediente ? La preparare nu scrie cand se pune... Imi pare rau nu am mai notat cu 5 stele. Se mai lasa la dospit sau nu se lasa ?..Aceasta este intrebarea.. O seara buna !

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Eu folosesc foi de placinta(Linco, Bella) din comert pe care le ung cu margarina topita, asa ca nu pun ulei in merele calite. Conteaza si soiul merelor. Oricum este un desert pe care toata familia il adora.

(0) (0) Abuz
10/04/2015

Nu pot sa-mi imajinez ce gust poate sa aiba aceasta prajitura cu bors. Va rog screti si retete de bors . Nu -am mincat niciodata mincare cu bors si nici nu stiu cum se face borsu Multumesc.

(0) (0) Abuz
16/07/2014

16 Iulie 2014 - Si cu drojdia cum ramane ? Iar faina , cat cuprinde o stii doar tu. Se spune cu aproximatie, macar, 300,400 gr. Reteta este incompleta... Nu trebuia sa fie postata...

(1) (0) Abuz
27/10/2012

VALEEEuuu....BORS?? si alte nnnn ingrediente !!!! SIMPLIFICA RETETA TE ROG K MA IA DUREREA DE CAP!!!

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Nu-mi plac prajiturile cu drojdie, iar aceasta prajitura, inghite prea multa faina, dar pare buna.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
Pascanu Lacra, 30/09/2013

Reteta asta o am de la mama mea si e fff buna, deci confirm autenticitatea ei, ieftina si buna

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Comentariul tău:
Pare simpla de facut si delicioasa ,dupa ce o fac va zic cum a iesit.

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Foarta buna retetea economica de post , dificultate in preparare nu se pune problema.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Placinta englezeasca cu mere


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenStrudelul cu mere - specialitate vienezaStrudelul cu mere - specialitate vieneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale