Placinta cu mere 1

Ingrediente
Rețete inrudite
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Preparare
- Într-un castron se pun borşul şi uleiul, sarea, apoi făina, cât să iasă un aluat bun de întins foaie. După ce se omogenizează aluatul, se împarte în două şi se fac 2 foi cât tava de aragaz. Merele se curăţă, se dau prin răzătoare, se storc foarte bine în mâini, apoi se calesc cu puţin ulei într-o tigaie, cu o linguriţă rasă de praf de scorţişoară.
În tava de aragaz neunsă, se pune prima foaie, se aşează apoi merele în ea, pe deasupra se pun câteva linguri de zahăr, în funcţie de cât de coapte sunt merele şi de cât de dulce vreţi să fie plăcinta. Deasupra se pune a doua foaie. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc potrivit cam 50-60 minute, până când plăcinta este uşor rumenită deasupra.
Apoi se scoate tava, se dezlipesc marginile iar plăcinta se porţionează în tavă după care se pune un şervet curat deasupra şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se presară pe deasupra zahăr vanilat.
Întrebări
Este superbă plăcintuța. Iese fragedă, gustoasă, a doua zi nu este uscată. Borșul ajută aluatul să se intindă ușor. Eu am adăugat in aluat o lingură de zahăr, ca sa nu fie mare diferența între dulceața merelor și blat, iar în compoziția cu mere am pus esență de vanilie. Ca să nu se rupă foaia de aluat, atunci când o mutați in tavă, presărați deasupra ei un pic de făină, după aceea o rulați, o așezați într-o margine a tăvii și o derulați.
Ma bucur ca v-a placut si a iesit atat de bine. De retinut sugestia dv. pentru foaie, da, pe faina altfel se aseaza ! Multumesc!
Unde este drojdia la "peparare" ?????????????
In aluat. Aluatul nu trebuie sa creasca, ci doar sa contina drojdie.
Cu ce se poate inlocui borsul??? ca nu peste tot se poate cumpara acest lichid popular in Romania. Altfel pare apetisant prajitura, ma gandesc la zeama de lamiie diluat cu apa ...
Cu lapte. Dar nu mai este o prajitura de post.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Este superbă plăcintuța!
Iese fragedă, gustoasă, iar a doua zi nu este uscată. Eu am adăugat în aluat o lingură cu zahăr, ca să nu fie mare diferența între dulceața merelor și blat. Am mai pus vanilie în compoziția cu mere. Folosirea borșului in aluat este o idee excelentă pentru că permite aluatului să se întindă foarte ușor. Ca să nu se rupă foaia de aluat, atunci când o mutați în tavă, presărați deasupra ei puțină făină, după aceea o rulați, o așezați într-o margine a tăvii și o derulați. La fel procedați cu a doua foaie.
Este o rețetă foarte ușoară și îți răsplătește efortul cu un produs finit superb.
Indicații pentru începători:
Încălziți borșul (40 grade), adăugați, sarea, uleiul, drojdia și o lingură de zahăr (ultima este opțională). Amestecați până se dizolvă drojdia și după aceea puneți 700-800 g făină ( precizez că am pus 250g borș și 200g ulei.) Puteți să lăsați aluatul să se odihnească puțin, sau nu. Eu am întins prima foaie, am pus-o în tavă, am preparat merele, le-am adăugat călduțe pe foaie, am întins a doua foaie și am așezat-o în tavă peste mere și la urmă am înțepat plăcinta, cu furculița, pe toată suprafața ei; înțepăturile ajută plăcinta să elimine aburii formați în interior.
Nu-mi plac prajiturile cu drojdie, iar aceasta prajitura, inghite prea multa faina, dar pare buna.
Foarta buna retetea economica de post , dificultate in preparare nu se pune problema.
Unde si cand este locul drojdiei din lista ingredientelor?
Postati ca lumea modul de preparare!!!
Nu pot sa-mi imajinez ce gust poate sa aiba aceasta prajitura cu bors. Va rog screti si retete de bors . Nu -am mincat niciodata mincare cu bors si nici nu stiu cum se face borsu Multumesc.
16 Iulie 2014 - Si cu drojdia cum ramane ? Iar faina , cat cuprinde o stii doar tu. Se spune cu aproximatie, macar, 300,400 gr. Reteta este incompleta... Nu trebuia sa fie postata...