Hummus cu Ful Ottolenghi-Style
Anyway, aseara, cand am ajuns acasa, nu aveam nici un plan pentru cina, decat sa fie ceva care se face in 10 minute... cand ajunge foamea la os nu mai e timp de finetzuri. Asa ca am incercat o reteta de-a lui care mi-a facut cu ochiul de ceva timp.
Hummus - easy: arunci in robotul de bucatarie o conserva de nautscursa + 3 catei de usturoi+ 4 linguri de ulei de masline extravirgin,zeama de la o lamaie, un praf de chimen macinat, saresi 1 lingura de pasta tahini. 1 minut mai tarziu e gata.
Partea cu ful-ul e la fel de simpla: incalzesti intr-o lingura de ulei de masline1 conserva de fasolescursa. Lasi 1 minut pe foc. Apoi opresti flacara, adaugizeama de la inca o lamaie, jumatate de lingurita de chimen macinatsi 4 catei de usturoi(cu atata uz generos de usturoi se mai mira cineva ca imi place mancarea libaneza? + ca sigur nu o sa ma bantuie nici un strigoi, ever :)) )
Asezi humusul pe o farfurie, deasupra pui ful-ul, presari patrunjel tocat si boia + inca un pic de ulei de masline si ... Pam-pam - cina delicioasa < 10 minute!
Le Blog Piquant
Comentarii
anonymous
Cred ca este foarte buna