Hummus cu Ful Ottolenghi-Style

Hummus cu Ful Ottolenghi-Style

Recent l-am descoperit pe Yotam Ottolenghi - un tip genial care are in Londra niste magazine minunate, pline de bunatati, si niste retete si mai minunate, pline de influente mediteraneene. Scrie pentru The Guardian si a scos 2 carti de bucate, pe care tocmai mi le-am comandat pe Amazon (can't wait!). I think I'm in love :D

Anyway, aseara, cand am ajuns acasa, nu aveam nici un plan pentru cina, decat sa fie ceva care se face in 10 minute... cand ajunge foamea la os nu mai e timp de finetzuri. Asa ca am incercat o reteta de-a lui care mi-a facut cu ochiul de ceva timp.

Hummus - easy: arunci in robotul de bucatarie o conserva de nautscursa + 3 catei de usturoi+ 4 linguri de ulei de masline extravirgin,zeama de la o lamaie, un praf de chimen macinat, saresi 1 lingura de pasta tahini. 1 minut mai tarziu e gata.

Partea cu ful-ul e la fel de simpla: incalzesti intr-o lingura de ulei de masline1 conserva de fasolescursa. Lasi 1 minut pe foc. Apoi opresti flacara, adaugizeama de la inca o lamaie, jumatate de lingurita de chimen macinatsi 4 catei de usturoi(cu atata uz generos de usturoi se mai mira cineva ca imi place mancarea libaneza? + ca sigur nu o sa ma bantuie nici un strigoi, ever :)) )

Asezi humusul pe o farfurie, deasupra pui ful-ul, presari patrunjel tocat si boia + inca un pic de ulei de masline si ... Pam-pam - cina delicioasa < 10 minute!

Separat am facut si o salata curosii, mentasi (wait for it....) usturoi:))

Ottolenghi recomanda sa servesti bunatatea asta cu un ou fiert si cu o ceapa taiata in sferturi, asa ca m-am conformat... Si pot sa va spun ca omul stie ce vorbeste! PER-FECT!





L Le Blog Piquant

Comentarii

Punctează această reţetă:
5/5, 3 voturi 1 comentariu

anonymous

Cred ca este foarte buna

abuz