Petitchef

Mamaliga cu cartofi

Cand am scris despre mamaliga, de fapt despre mamaligi, vad ca am omis varianta asta, unii spun ca ar fi bucovineana, altii ardeleana, nu am studiat indeajuns problema dar va pot arata mamaliga.



E destul de important sa folositi cartofi albi, sapunarii dau o textura lipicioasa mamaligii asteia. Asadar ii taiati si ii puneti la fiert in apa, taiati bucati. Daca vreti, daca nu, nu.

Se sfarama in ceaun, in apa in care au fiert, asa ca pot foarte bine sa se rasfiarba. Eu am pus si putin ulei, nu e musai, insa nu uitati de sare, trebuie ceva mai multa decat la mamaliga clasica.



Dupa care se procedeaza ca la orice mamaliga clasica, se pune malaiul, se amesteca, se pune capac, se scoate capac, se amesteca si tot asa pana considerati ca este gata, eu consider dupa stratul care se lipeste de ceaun.

Noi am asortat-o (ee? v-am spart) si cu sarmale si cu ciuperci cu smantana. C’asa e in tenis.



De prin piata adunate, la pret de nimica luate. Niste teline frumusele si ardei, asa de frumusele mi s-au parut ca am zis sa vi le arat.



hard roc aleluia








Comentarii:

24/09/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Mamaliga, preparat traditional romanesc! Mamaliga, preparat traditional romanesc! Retete cu cartofi dulci Retete cu cartofi dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.