Petitchef

Oua fierte moi

Este un mic dejun perfect, usor de preparat, foarte bogat in nutrienti, dar atat de dificil daca oul fierbe prea mult si i se intareste galbenusul. De cate ori n-ati incercat sa preparati un ou fiert moale, care sa fie suficient de fiert incat albusul sa fie tare, dar galbenusul sa fie moale, sa il poti servi cu un praf de sare si paine proaspata si pufoasa. Cum il prepar eu:


Spal bine coaja oului, il pun intr-un ibric cu apa rece pe foc, cand incepe sa fiarba urmaresc ceasul fix 1 minut si apoi rapid il scot din apa cu o lingura. Il asez in paharelul lui special, unde asteapta sa fie ciocnit cu lingurita si papat cu mare pofta.
In spatele acestei simple scheme stau faptul ca: luat de la frigidere, se va sparge daca este pus in apa calda, pentru a preveni infestarea lui in cazul craparii este bine sa spalam oul inainte de fierbere, daca dupa 1 minut de fierbere doar oprim focul, dar il lasam in apa calda, galbenusul continua sa se coaguleze si vom avea un ou cu galbenusul tare.
Pofta mare!
















Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Oua umplute iepurasi
Oua umplute iepurasi
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Oua umplute
Oua umplute
6 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Oua cu avocado
Oua cu avocado
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Oua cu ton
Oua cu ton
4 porții
25 min
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Articole conexe

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?6 altfel de oua6 altfel de ouaOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: