Petitchef

Paste fierte în sos de ro?ii

Paste fierte în sos de ro?ii

Mai întâi, cic? vine prim?vara, am f?cut un mic dejun dr?gu?, colorat, da, vezi s? nu, bezn?, frig, fulguial?, aia e, dac? tot l-am manufacturat îl iau ca pe un pl?cut început de lun?.

Re?eta e foarte simpl?, iscat? din necesitatea de a folosi ni?te ingrediente care, mie, mi s-a p?rut c? se potrivesc perfect. Se poate face ?i f?r? carne.

În afar? de paste am mai folosit: dou? ro?ii (donate, erau congelate pe tarab?), o ceap?, pe?ti?orii de la pieptul de coco?(nu e musai), buruieni(eu am pus oregano), sare ?i piper dup? plac, un dovlecel ?i câteva m?sline.

Ce e drept m-am inspirat pu?in ?i din site-ul cu poze de meniuri date de Singapore Airlines.

Am pus buc??elele de piept de pui la fiert, am tocat m?runt ro?iile cu ceap? ?i sare. Am pus oregano.

Am pus peste carnea de pui fiart? (?i f?r? spume pe ea) amestecul de ro?ii cu ceap? ?i am l?sat s? fiarb?. Când sosul a mai sc?zut am pus ?i dovlecelul t?iat mic. Am mai completat cu ap?, din când în când. Spre final am pus ?i câteva m?sline.

?i spre final, cam cu zece minute înainte de a stinge focul, am pus ?i pastele (am ales radiatori pentru c? se ascunde bine sosul prin ele) ?i le-am l?sat la foc molcom s? se hidrateze.

Noua ne plac mult pastele fierte în sos, cic? se mai practic? ?i în anumite zone ale Italiei, eu nu ?tiu dar cred c? n-oi fi descoperit eu macaroana înaintea lor. Combina?ia e tare bun? ?i se simt distinct gusturile, paste, carne, legume.

A, da, nu ?tiu ce e cu vremea asta infect?, care ai ales baba azi? hard roc aleluia










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Al dente - textura perfecta pentru pastele fierte Al dente - textura perfecta pentru pastele fierte Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează