Petitchef

Picior de porc la cuptor (cu varza acra calita - bonus)

Photobucket
In primul rand, eu nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva acasa decat daca:
1. aveti macar 10 oameni la masa
2. vreti sa va amintiti de ce sunteti vegetarieni
3. vreti sa ajungeti la stiri in reportajul ala cu oameni care au facut abuzuri de sarbatori si i-a luat cu salvarea :))

Acestea fiind stabilite, luati dumneavoastra un picior de porc si, cu un cutit ascutit, crestati-i pielea (nu foarte adanc - pana la carne, ci doar cat sa prinda putin din stratul de grasime)

Apoi, intr-un mojar (sau chiar un robot mic de bucatarie, daca nu vreti sa faceti febra musculara) pisati cateii de la o capatana de usturoi, o lingura de boabe de piper, o lingura de seminte de fenicul (le gasiti la Plafar), niste chimen si sare grunjoasa. Amestecati apoi cu ulei de masline si o sa aveti o pasta cum e astaPhotobucket
numai buna de intins pe animal (nu pe partea cu pielea - pe cealalta)
Photobucket
Acestea fiind zise, animalul poate sta la frigider (daca incape..) sau pe balcon cateva ore sau peste noapte, cat sa prinda din arome.

Apoi nu mai ramane decat sa te trezesti dimineata (asta daca vrei sa mananci la pranz), sa-l pui in tava si sa-i freci pielea cu niste sare grunjoasa. Acestea fiind zise, impachetezi tava in folie de aluminiu si dai la cuptor, la foc mic, macar vreo 5 ore. When the time is up, scoti folia, picuri niste zeama de lamaie piese sorici, bagi din nou la cuptor cu focul dat mai tare, ca sa se rumeneasca-crocantzeasca. Timp in care tu calesti niste varza acra. Ca sa fie bine.Photobucket
Doar ca dupa aia s-ar putea sa fie rau... :)) Da' eu v-am avertizat!Photobucket






Comentarii:

23/12/2013

Extraordinar

(0) (0) Abuz
25/02/2013

SI EU MA INTREBAM CE AS PUTEA FACE CU UN PICIOR DE PORC !?!?

(0) (0) Abuz
05/04/2012

O fac astazi chiar am cumparat piciorul putin mai inainte :)

(0) (0) Abuz
23/10/2011

Este o nebunie

(0) (0) Abuz
16/07/2011

Super super nota 10 cu felicitari.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mancare de varza acra cu carne de porc
Mancare de varza acra cu carne de porc
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Varza (acra) calita cu carne de porc
Varza (acra) calita cu carne de porc
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Varza (acra) calita cu carne de porc
Varza (acra) calita cu carne de porc
6 porții
2 h 20 m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1 h 15 m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
4 porții
1 h 3 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei