Petitchef

Piept de rata cu salata

Mâncam destul de des cu colegii într-un restaurant italian din Berlin, care din p?cate s-a închis acum vreo trei ani. Pe lâng? o pizza perfect? ?i paste proaspete, aveau în fiecare s?pt?mân? ceva special în meniu. Nu puteai pleca f?r? s? încerci ?i un desert, pe care de obicei îl împ?r?eam, ca s? economim calorii. Cel mai des comandam Tri-ramisu ? o combina?ie de trei feluri de Tiramisu sau crem? de mar?ipan cu mascarpone servit? cu c?p?uni.
Una dintre primele mele experien?e culinare în acest restaurant a fost pieptul de ra??. Mi-am imaginat c? e g?tit a?a cum îl g?tea bunica ?i n-are de ce s? fie r?u. În schimb mi-a venit mie r?u când am v?zut farfuria ? carnea era roz, în sânge. Am mâncat doar salata ?i capetele feliilor de carne, care p?reau pu?in pr?jite. Luigi, chelnerul, era dezam?git de fiecare dat? când vedea resturile din farfuria mea ? acum în?eleg de ce.
Entenbrust6
Am încercat s? g?tesc piept de ra?? acas?. Primele 4-5 d??i am pr?jit pieptul de ra?? a?a cum am vrut eu, iar prietenii mei îmi spuneau c? am ucis ra?a a doua oar?. Am observat ?i eu c? era cam greu de mestecat. Dup? aceea am redus treptat timpul de pr?jire ?i am fost suprins? de rezultate. Pot s? spun acum c? pieptul de ra?? e cel mai bun când e pr?jit în sânge sau medium ?i cu pielea crocant?.
Entenbrust4
Ingrediente pentru 2 por?ii:
1 buc. piept de ra?? (cca.300-400 gr.)
salat? verde
ro?ii Cherry
pentru Dressing:
1 linguri?? mu?tar
1 linguri?? miere de albine
1 lingur? o?et (balsamic) alb
2 linguri suc de portocale (proasp?t stors)
5 linguri ulei de m?sline
sare
piper

Mod de preparare:
Se preg?te?te pieptul de ra??: se spal?, se usc? cu un prosop de buc?t?rie, se taie pieli?a argintie de pe suprafa?a c?rnii, se scot resturile de pene. Pielea se cresteaz?, îns? nu prea adânc, s? nu se taie carnea.
CIMG0860
Entenbrust
Se înc?lze?te cuptorul la 180°C.
Se pune o tigaie pe foc ?i se înc?lze?te bine f?r? s? se adauge ulei. Se adaug? apoi pieptul de ra?? ?i se pr?je?te pe partea cu pielea, cam un minut. Se reduce apoi temperatura ? s? fie medie. Se pr?je?te în continuare, vreo 8-10 minute. Se întoarce apoi pieptul de ra?? pe partea cealalt? ?i se pr?je?te 3-4 minute. Se scoate pieptul de ra??, se condimenteaz? cu sare ?i piper ?i se pune din nou pe tigaie, cu partea cu pielea în jos ?i se d? la cuptor. (Dac? mânerul tig?ii e din plastic ?i nu e rezistent la temperaturi înalte, se poate acoperi cu folie de aluminiu, sau se va înlocui tigaia cu o tav? de cuptor.) Se las? carnea în cuptor în jur de 8 minute, iar apoi se întoarce pe partea celalat? pentru înc? vreo 5 minute.
Entenbrust1Entenbrust2
Se scoate pieptul de ra?? ?i se învârte în folie de aluminiu. Se las? s? se ?odihneasc?? 5 minute. Astfel pieptul de ra?? î?i va p?stra sucul propriu, în caz contrar, în momentul în care se taie carnea, sucul se va scurge, iar carnea va r?mâne seac?. Eu las pielea neacoperit?, ca s? r?mân? crocant?.
Între timp se cur??? salata, se spal? ro?iile ?i se taie în jum?t??i. Ingredientele pentru dressing se pun într-un borcan ?i se agit? borcanul pân? când compozi?ia devine omogen?. Se toarn? peste salat? ?i se amestec? bine.
Se pune salata pe farfurii. Se taie pieptul de ra?? în felii sub?iri ?i se a?eaz? peste salat?. Se poate orna cu felii sub?iri de parmezan.
EntenbrustAnFeldsalat  (6)
 
DE  Hier klicken für das Rezept auf Deutsch








Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata in stil landes
Salata in stil landes
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Piept de rata cu salata
Piept de rata cu salata
2 porții
1 oră
Ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: