Petitchef

Piept de rata cu sos de trufe

Daca va place pieptul de rata, avem o reteta insotita de un sos foarte usor de facut din grasime de rata si chipsuri de trufe. Va lasam reteta explicata pas cu pas mai jos ↓ ↓

Felul principal
3 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Etapa 1 - Piept de rata cu sos de trufe
    Sosul de trufe:
    Topiti grasimea de rata (daca nu aveți, vedeti sectiunea comentarii). Rumenim repede ceapa tocata marunt.
  • Etapa 2 - Piept de rata cu sos de trufe
    Adaugati faina toata, deodata si amestecati cu un tel pentru a forma ceea ce se numeste "roux". Se amesteca la foc mediu timp de 1 minut, apoi se adauga vinul alb cate putin. Amestecul trebuie sa fie alb si sa sa se ingroase.
  • Etapa 3 - Piept de rata cu sos de trufe
    Apoi adaugati putin cate putin supa de pui (200 ml de apa + 1 cub de concentrat de supa de pui) in timp ce amestecati. Sosul trebuie sa se ingroase treptat.
  • Etapa 4 - Piept de rata cu sos de trufe
    Luati de pe foc si strecurati pentru a indepărta ceapa. Apoi adaugati chipsurile de trufe, amestecati si pastrati sosul cald.
  • Etapa 5 - Piept de rata cu sos de trufe
    Luati pieptii de rata si folosind un cutit, taiați grasimea sub forma de grilaj, fara a taia si carnea.
  • Etapa 6 - Piept de rata cu sos de trufe
    Puneti pieptii de rata cu pielea in jos si gatiti 10 minute la foc mediu (sau pana cand pielea este bine rumenita). Intoarceti pieptii de rata si mai lasati inca 3 minute.
  • Etapa 7 - Piept de rata cu sos de trufe
    Serviti pieptii de rata cu cartofi fierti intregi si turnati sosul de trufe peste ei. Gata!

Observații:

Grasimea de rata: daca nu aveti, gatiti mai pieptii de rata si colectati grasimea topita pentru a face baza sosului.



Poze

Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe - poza 2
Piept de rata cu sos de trufe - poza 3
Piept de rata cu sos de trufe - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tacos crocant de pui și sos satay
Tacos crocant de pui și sos satay
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează