Petitchef

Salată vegetariană la borcan

Căutăm mereu rețete noi de mâncăruri pe care să le luăm cu ușurință la serviciu. Iată una: borcanul cu salată! Principiul este simplu: pune ingredientele la alegere într-un borcan de sticla cu sos de salata și presto și gata ;-) Astăzi iți propunem o rețetă vegetariană bogată în proteine ​​vegetale garnisita cu un sos cu unt de arahide. Un adevărat răsfăț! Detaliile rețetei noastre mai jos.

Felul principal
1 porții
10 min
20 min
10 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

1

Materiale

  • borcan de 1 litru

Preparare

  • Etapa 1 - Salată vegetariană la borcan
    Gatiți quinoa:
    Se pune la fiert apa rece într-un vas acoperit. Spălați quinoa în apă limpede, apoi fierbeți-o în apă clocotită cu sare timp de 10 minute, vas acoperit.
  • Etapa 2 - Salată vegetariană la borcan
    Luați vasul cu quinoa de pe foc și lăsați să stea, acoperit, timp de 20 de minute. Luați capacul și lăsați să se răcească.
  • Etapa 3 - Salată vegetariană la borcan
    Pregătiți ingredientele:
    Spălați salata verde și varza, tăiați varza mărunt și folosiți un curățător pentru a face fâșii de morcov.
  • Etapa 4 - Salată vegetariană la borcan
    Faceți sosul:
    Puneți pe fundul borcanului, untul de arahide, uleiul de susan, mierea, sare și piper. Amestecați bine.
  • Etapa 5 - Salată vegetariană la borcan
    Adăugați năutul deasupra, apoi quinoa răcită. Adaugați apoi morcovul, varza, apoi salata verde. La sfârșit, adăugați alunele.
  • Etapa 6 - Salată vegetariană la borcan
    Gata, salata ta este gata de dus la serviciu sau la picnic! Doar serviți și amestecați înainte de a gusta :-)

Observații:

Cum să înlocuiți ingredientele?
Puteți înlocui o legumă cu alta, puneți legumele fierte la răcit, adăugați brânză feta... Puteți pune salata obișnuită într-un vas, pentru asta va trebui întotdeauna să începeți cu sosul, să adăugați leguminoase care nu se vor schimba în sos: de exemplu naut, linte... și apoi adaugați un aliment bogat în amidon (quinoa, orez, paste) și la final adaugăm legumele, incheind cu salata!

Nu sunt vegetarian, pot adăuga creveți sau pui gătit?
Da, se pot adauga creveți, pui fiert, ton mărunțit... Toate combințiile sunt posibile!

Nu îmi place quinoa, cu ce o pot înlocui?
Puteți inlocui quinoa cu orez sau paste, sau chiar griș :-) Quinoa poate avea un gust destul de pronuntat care deranjeaza pe mai multi atunci când nu este suficient de „spălată”: pentru a reduce acest gust, treceți quinoa de cateva ori sub apa limpede. Veți observa diferența!

Sunt alergic la alune, cu ce le pot înlocui?
Puteți înlocui untul de arahide cu o lingură de sos de soia de exemplu, nu ezitați să adăugați lămâie și ghimbir :-)

Poze

Salată vegetariană la borcan, poza 1
Salată vegetariană la borcan, poza 2
Salată vegetariană la borcan, poza 3
Salată vegetariană la borcan, poza 4
Salată vegetariană la borcan, poza 5
Salată vegetariană la borcan, poza 6
Salată vegetariană la borcan, poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata mexicana in borcan
Salata mexicana in borcan
2 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.