Petitchef

PIEPT DE RATA CU SOS DE CITRICE SI PIURE DE CARTOFI

PIEPT DE RATA CU SOS DE CITRICE SI PIURE DE CARTOFI mal

De Craciun am pregatit acest fel din piept de rata si astazi (in sfarsit )o sa va arat cat de simplu s-a desfasurat totul.

Am spalat si transat rata.Pieptul l-am dezosat.

Pielea pieptului dezosat am crestat-o pentru a permite caldurii sa patrunda pana la carne. Apoi am asezat fileurile cu pielea in jos intr-o tigaie incinsa, am sarat si am acoperit tigaia cu capac , lasand-o la foc mic sa se patrunda bine.

Contrar obiceiurilor marilor bucatari, eu frig carnea pana la capat. Se stie ca majoritatea o prefera facuta mediu, cu exteriorul crocant si mijlocul roz. La faza asta pe mine m-au pierdut :) Nu mananc carnea (de orice fel ar fi ea) in sange, nici platita. Numai gandul ca nu e bine gatita ma face sa ma scutur. Insa asta e doar o parere personala.

Cum va spuneam , am lasat carnea sa se patrunda bine, intorcand-o din cand in cand, pana s-a fragezit de s-a topit in gura , nu alta . ( un alt motiv pentru care unii nu gatesc pana la capat rata ar fi ca s-ar intari carnea si si-ar pierde sucurie , ceea ce e fals)

Cand a fost facuta, ratusca mea arata cam asa.

Acum vine randul sosului de citrice :

pana rata s-a patruns am curatat si taiat rondele 2 portocale medii, am feliat un grapefruit si am desfacut tot in feliute 2 clementine.

Am pregatit un pahar de suc de mar 100%, 2 linguri de zahar brun, si un pahar de vin rosu dulce.

Am scos bucatile de carne din tigaie, am indepartat excesul de grasime, apoi am pus zaharul brun sa se caramelizeze. Cand s-a fript bine, am adugat citricele cu sucul rezultat si le-am lasat sa se caramelizeze impreuna.

Apoi le-am stins cu vin si suc de mar, am sarat...am echilibrat cu putin balsamic de portocale, apoi l-am lasat sa se reduca si sa se patrunda bine citricele.

A rezultat un sos dulce-acrisor-amarui, care a mers de minune cu rata si piureul de cartofi....pe care l-am batut cu apa in care au fiert cartofii, unt si sare .

Am montat in viteza preparatul pe farfurii si ne-am bucurat de un minunat pranz de Craciun, gatit rapid si usor.

Puteti incerca si voi cand "prindeti" o rata :).








Comentarii:

24/10/2013

I like it!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Mini brioșe cu piure de cartofi
Mini brioșe cu piure de cartofi
9 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează