Petitchef

Prajitura cu Morcovi si Ghimbir

Prajitura cu Morcovi si Ghimbir Spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca pana acum 2 zile nu am facut niciodata prajitura cu morcov. Nu stiu de ce. Nu am nici un motiv, nici o scuza. Mai ales avand in vedere ca I absolutely love it! Dar gata! Rusinea mea a luat sfarsit acum 2 zile, cand am facut (cu ajutorul de nepretuit al Lianei) aceasta prajitura eluziva, in sfarsit!

Boy, did I miss out in life! Prajitura asta e geniala! Regret toti anii in care nu m-am delectat cu ea! Am promis sa o fac macar o data pe luna de acum incolo! Si va sugerez sa faceti acelasi lucru! Promit ca nu o sa va para rau :D
E naturala si inocenta si delicioasa... ca mine :p



Sa va spun cum sa faceti:Va trebuie asa: 4 morcovi, rasi, o bucatica mica (cam 2cm) de ghimbir ras, 300g faina, 200g zahar, 150ml ulei, 4 oua, 100g nuci tocate, o lingurita de praf de copt, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de scortisoara, un praf de nucsoara si un praf de sare.

Eu si Liana (pentru ca suntem puturoase) am amestecat faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale in robotul de bucatarie. (Dar puteti sa faceti lucrul asta si de mana). Apoi am adaugat mirodeniile...

Si la sfarsit - morcovii, ghimbirul si nucile.

Am turnat compozitia in tava unsa cu unt, si am batat-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute... cred - o sa stiti ca e gata facand testul cu scobitoarea (stiti - atunci cand bagi o scobitoare in prajitura si iese curata, inseamna ca e gata). Look how pretty and orange:

In timp ce prajitura se racea, i-am facut glazura - dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!), 100g unt, 200g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie si 100g nuci tocate. Apoi am intins glazura pe deasupra, si am bagat-o la frigider un pic (picul depinde de cat puteti sa va abtineti pana sa gustati o bucatica - in cazul nostru a fost un pic destul de mic :p)

Mai departe nu mai trebuie sa va explic nu? Cut it up and stuff your faces! Like we did!










Comentarii:

28/05/2013

Excelenta! si apetisanta, nu mai spun! Felicitari !! o GATESC SI EU!

(0) (0) Abuz
17/03/2013

Super

(0) (0) Abuz
29/09/2011

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir 9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir Cateva lucruri pe care, probabil, nu le stiti despre morcovi Cateva lucruri pe care, probabil, nu le stiti despre morcovi Cateva lucruri amuzante despre morcovi Cateva lucruri amuzante despre morcovi

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează