Petitchef

Prajitura cu prune si blat crocant

Prajitura cu prune si blat crocant

O fi ea uratica si ciufulita, dar are un gust nemaipomenit! Este vorba de simpla prajiturica cu orice fel de fructe dar care uneori se imbraca cu mantie delicioasa de migdale. Si pentru ca in aceasta perioada fructe mai potrivite ca prunele nu se gaseau, am comis-o pe aceasta.

Deci:
400 g faina
400 g smantana
4 oua
300 g zahar pudra
700 g prune
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 varf de lingurita sare

Pentru blatul crocant:
150 g faina
100 g zahar tos
100 g unt
fulgi de migdale


Prunele




le-am taiat pe din doua si le-am pus deoparte


Am cantarit zaharul vanilat


apoi peste el am pus cele 400 g de smantana, am mixat totul bine, apoi am adaugat zaharul vanilat, sarea si apoi
cele 4 oua

a urmat apoi faina amestecata cu praful de copt



compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o tava


am dat prunele un pic prin faina apoi le-am asezat in aluatul din tava


am mai presarat putin zahar deasupra si am pus la cuptor


intre timp am pregatit blatul crocant

untul, faina, zaharul tos si o parte din fulgii de migdale i-am pus laolalta



am amestecat repede totul cu mainile pana am obtinut niste firmituri din aluat


am scos tava din cuptor



apoi am presarat peste prajitura firmiturile de aluat


peste aluat am mai aruncat o mana de fulgi de migdale, am dat totul la cuptor si...am obtinut asta



stiu ca pare aiurea faptul ca mai intai am pus tava la cuptor, apoi am scos-o si am asezat a doua parte de aluat, dar m-am gandit ca daca pun aluatul pentru blat crocant direct peste fructe, acestea isi vor lasa zeama si nu voi mai obtine ceea ce doream

eu una zic ca am facut bine caci mi-a placut cum arata




iar la gust... a fost superba!


cu blat usor moale, umed si fructe usor zemoase


iar deasupra blat crocant si cu gust sublim de migdale


si bineinteles ca dupa prima bucatica, se mai cere una


si uite asa va veti trezi in curand ca ai casei vor face coada in fata tavii sa-si mai ia o portie


din punctul meu de vedere prunele se potrivesc perfect cu acest tip de prajitura, dar va las pe voi sa judecati treaba aceasta


Enjoy!








Comentarii:

17/09/2023

E minunata prajitura, eu am pus nuca in loc de migdale ( nu am avut ) si a iesit delicioasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Lixandra, 31/08/2021

Din pacate partea de jos e cam scrum , nu as avea curaj sa incerc .

(0) (0) Abuz
rica, 12/10/2018

Imi place, o sa o fac.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Articole conexe

Retete dulci cu prune Retete dulci cu prune Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează