Pui aromat si fraged la cuptor
Ok, n-am respectat intocmai cele 2 zile, la mine a fost doar o zi, dar e imposibil sa fi iesit o carne mai moale decat ce a iesit, zau .
Deci, am luat un pui grill de 1,300 si ceva grame, l-am spalat, interior si exterior, l-am lasat sa se scurga bine apoi l-am sters cu prosoape de hartie, si l-am sarat peste tot, apoi l-am pus la frigider. A doua zi, l-am scos de la frigider cam cu o ora inainte de a-l prepara. Dupa o jumatate de ora, am incins cuptorul la maxim.
Am zis sa-l aromatizez cu ceva, asa ca am amestecat 2 linguri de unt moale, cu frunze de oregano maruntite si cu o lingura de turmeric. Am departat pielea de pui de carne, am introdus unt aromat pe sub piele, si am uns apoi bine puiul cu unt. Nu am mai adaugat sare !
Am incins o tava la foc, pe aragaz, apoi am adaugat puiul, cu pieptul in jos si tava am introdus-o la cuptor - eu am adaugat si un paharut de apa. Am lasat puiul cu pieptul in jos, la maxim, 20 de minute. Apoi, am intors puiul - desigur, m-am ars, ca altfel nu are farmec - am mai lasat 15 minute la foc maxim, ventilat, pana pielea a devenit crocanta, apoi inca 25 de minute, la foc mic, sa se patrunda. Deci puiul a stat la cuptor o ora, atat.
Pofta buna, cu maniere sau fara :P ...
Una ... alta ....
Comentarii