Petitchef

Pui la cuptor

Cel mai mult îmi place la puiul la cuptor este pielea crocant?. Am cump?rat de câteva ori pui rotisat, dar când ajungeam acas? ?i desf?ceam pachetul pielea nu mai era crocant?, iar în interior carnea era aproape crud?. Dup? mai multe dezam?giri am renun?at s? mai cump?r pui rotisat ?i am f?cut acas?, a?a ca pe vremuri, pui pe sticl?. Cu câ?iva ani în urm? mi-am luat un suport ceramic, care mi se pare foarte practic. În primul rând am doar un vas în cuptor, în care se scurge gr?simea topit? de pe pui, e mai stabil decât sticla, iar datorit? suportului fierbinte, puiul se pr?je?te ?i în interior. Ca s? nu mai spun c? nu prea e mult de munc? cu puiul ? îl pui în cuptor ?i ui?i de el 50-60 de minute.
Brathaenchen a (8)
Pui la cuptor
Ingrediente:
1 pui
condimente dup? preferin?e
1 crengu?? de rozmarin
2-3 linguri ulei
un suport pt copt
Brathaenchen (9)
Mod de preparare:
Se cur??? puiul, se spal? ?i se usc? cu un ?erve?el de buc?t?rie.
Se înc?lze?te cuptorul la 200°C.
Condimentele se amestec? cu uleiul. Eu folosesc: sare, piper, curry, pu?in? boia.
Se maseaz? puiul cu amestecul de ulei ?i condimente, atât în exterior, cât ?i în interior. Eu pun crengu?a de rozmarin între pielea ?i pieptul puiului, pentru a nu se arde (rozmarinul devine amar dac? se arde).
Brathaenchen (3)
Se a?eaz? puiul pe suport ?i se d? la cuptor pentru cca. o or?. Se verific? totu?i dup? 45 minute, s? nu se ard?. (E mai bine s? stea mai mult la temperatur? mai mic?, decât o jum?tate de or? la temperatur? mare.)
Eu servesc puiul la cuptor cu salat?.
Brathaenchen (10)
Varianta pe sticl?:
Se ia o sticl? de bere goal?, se umple cu ap? c?ldu??. Se a?eaz? puiul condimentat pe sticl?. Se ia o crati?? lat? (mai lat? decât puiul, pentru a nu se scurge gr?simea de pe pui în cuptor). Se pune ap? la fel de cald? ca în sticl?, în mijlocul crati?ei se pune sticla cu puiul ?i se d? la cuptor. Dac? în timpul pr?jirii apa scade, se poate ad?uga ap?, dar doar fierbinte. Dac? se pune ap? rece sticla va cr?pa.
Varianta pe cutia de bere:
Se ia o cutie de bere, de preferin?? una mai lung? ?i se gole?te cam un sfert din bere. Se a?eaz? puiul pe cutie. Se ia o crati?? lat? care s? încap? în cuptor sau o tav? de cuptor, în care s? se scurg? gr?simea. Se pune cutia cu puiul ?i se d? la cuptor. Carnea de pui va primi o arom? pl?cut? de bere. Aten?ie la scoaterea puiului din cuptor. Varianta în tav?:
Se poate pr?ji puiul întreg în tav? astfel: se taie puiul pe lungime pe spate ?i se desface. Se a?eaz? puiul cu partea interioar? în jos (pielea s? fie deasupra). În acest caz timpul de pr?jire se va reduce pu?in.








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui la cuptor-Petitchef
Pui la cuptor-Petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu taitei (expres)
Pui cu taitei (expres)
1 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: