Petitchef

Pui la cuptor

Cel mai mult îmi place la puiul la cuptor este pielea crocant?. Am cump?rat de câteva ori pui rotisat, dar când ajungeam acas? ?i desf?ceam pachetul pielea nu mai era crocant?, iar în interior carnea era aproape crud?. Dup? mai multe dezam?giri am renun?at s? mai cump?r pui rotisat ?i am f?cut acas?, a?a ca pe vremuri, pui pe sticl?. Cu câ?iva ani în urm? mi-am luat un suport ceramic, care mi se pare foarte practic. În primul rând am doar un vas în cuptor, în care se scurge gr?simea topit? de pe pui, e mai stabil decât sticla, iar datorit? suportului fierbinte, puiul se pr?je?te ?i în interior. Ca s? nu mai spun c? nu prea e mult de munc? cu puiul ? îl pui în cuptor ?i ui?i de el 50-60 de minute.
Brathaenchen a (8)
Pui la cuptor
Ingrediente:
1 pui
condimente dup? preferin?e
1 crengu?? de rozmarin
2-3 linguri ulei
un suport pt copt
Brathaenchen (9)
Mod de preparare:
Se cur??? puiul, se spal? ?i se usc? cu un ?erve?el de buc?t?rie.
Se înc?lze?te cuptorul la 200°C.
Condimentele se amestec? cu uleiul. Eu folosesc: sare, piper, curry, pu?in? boia.
Se maseaz? puiul cu amestecul de ulei ?i condimente, atât în exterior, cât ?i în interior. Eu pun crengu?a de rozmarin între pielea ?i pieptul puiului, pentru a nu se arde (rozmarinul devine amar dac? se arde).
Brathaenchen (3)
Se a?eaz? puiul pe suport ?i se d? la cuptor pentru cca. o or?. Se verific? totu?i dup? 45 minute, s? nu se ard?. (E mai bine s? stea mai mult la temperatur? mai mic?, decât o jum?tate de or? la temperatur? mare.)
Eu servesc puiul la cuptor cu salat?.
Brathaenchen (10)
Varianta pe sticl?:
Se ia o sticl? de bere goal?, se umple cu ap? c?ldu??. Se a?eaz? puiul condimentat pe sticl?. Se ia o crati?? lat? (mai lat? decât puiul, pentru a nu se scurge gr?simea de pe pui în cuptor). Se pune ap? la fel de cald? ca în sticl?, în mijlocul crati?ei se pune sticla cu puiul ?i se d? la cuptor. Dac? în timpul pr?jirii apa scade, se poate ad?uga ap?, dar doar fierbinte. Dac? se pune ap? rece sticla va cr?pa.
Varianta pe cutia de bere:
Se ia o cutie de bere, de preferin?? una mai lung? ?i se gole?te cam un sfert din bere. Se a?eaz? puiul pe cutie. Se ia o crati?? lat? care s? încap? în cuptor sau o tav? de cuptor, în care s? se scurg? gr?simea. Se pune cutia cu puiul ?i se d? la cuptor. Carnea de pui va primi o arom? pl?cut? de bere. Aten?ie la scoaterea puiului din cuptor. Varianta în tav?:
Se poate pr?ji puiul întreg în tav? astfel: se taie puiul pe lungime pe spate ?i se desface. Se a?eaz? puiul cu partea interioar? în jos (pielea s? fie deasupra). În acest caz timpul de pr?jire se va reduce pu?in.








Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu legume la cuptor
Pui cu legume la cuptor
4 porții
3 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui, carnati si cartofi picanti la cuptor
Pui, carnati si cartofi picanti la cuptor
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui la cuptor(pe cutia de bere)
Pui la cuptor(pe cutia de bere)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: