PUI MARSALA

PUI MARSALA

Puiul a aflat din legile nescrise ale artei culinare c? devine irezistibil al?turi de vinul alb. Împreun? cu prietenele sale gustoase, adunate de prin p?dure, a dat o rait? prin Sicilia, unde s-a sc?ldat în vinul Marsala, de nuan?a chihlimbarului, a c?rui esen?? tare l-a cam ame?it?
Ingrediente: 400 gr piept de pui, 300 gr ciuperci champinion proaspete, 100 ml vin Marsala, 1 leg?tur? ceap? verde, 30 gr f?in?, 30 ml ulei, sare ?i piper.

Copyright © 2008 gustos&picant

Mod de preparare: pieptul de pui se spal?, se cur??? de pieli?e ?i se taie în patru buc??i, una pe por?ie, care se bat pu?in cu ciocanul de ?ni?ele.

Copyright © 2008 gustos&picant

Buc??ile de carne se t?v?lesc prin f?in?

Copyright © 2008 gustos&picant

?i se pr?jesc în ulei pân? se rumenesc u?or pe ambele p?r?i, apoi se scot separat pe o hârtie absorbant?.
Copyright © 2008 gustos&picant

În uleiul r?mas, se pun la c?lit cu pu?in? ap? ceapa verde t?iat? m?runt ?i ciupercile t?iate, se condimenteaz? totul dup? gust, apoi se fierb împreun? 5 minute.

Copyright © 2008 gustos&picant

Peste legume se toarn? vinul, se pun buc??ile de carne pe deasupra ?i se fierbe totul acoperit circa 10 minute.

Copyright © 2008 gustos&picant

Sfat: pentru un gust mai intens de pui se poate înlocui sarea cu concentrat de pui. Se poate folosi în loc de vin Marsala alte vinuri pentru desert (demisec).Copyright © 2008 gustos&picant


G Gustos & picant

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.6/5, 10 voturi 1 comentariu

anonymous

Este ok dar este prea simpla

abuz