Ingrediente: 250 g piscoturi Savoiardi 100 ml rom 300 g dulceata portocale 750 ml frisca 3 banane mari 100 g miez de nuca jumatati 400 g ciocolata 55% cacao 3 pli...
Ingrediente: Pentru blat: 300 ml. lapte 40 g. cacao 180 g. zahar 150 g. unt 3 oua 300 g. faina 1 lingura rasa praf de copt Pentru crema: 2 oua 100 g. zahar 75 ml...
Se intampla adesea sa ne trezim cu musafiri neinvitati, atunci pregatim in graba compozitia de clatite, incingem vreo 2 tigai, scoatem borcanele cu gem din camara si problema noastra este ca si rezolvata.
Ingrediente: ptr.blat: 8 albusuri 200 g zahar pudra 100 g mac 50 g nuca de cocos rasa 4 Lg (linguri ) faina 1 lg (lingurita) praf de copt coaja rasa de la o porto...
Ingrediente: Blat: 8 galbenusuri 100 g zahar 1 praf sare 5 albusuri 80 g faina 20 g amidon 40 g cacao 50 g ciocolata maruntita Crocant de fistic: 75 g zahar pudra...
Ingrediente: - 1kg arpacas - 1 kg zahar - 600-700 gr miez de nuca - dulceata pentru ornat desertul - sau bomboane de ornat (coliva) - esenta rom si vanilie -...
Ingrediente: Pentru o tava de 24 de cm : 6 mere (dar ar fi mers si mai bine vreo 8-9 mere) 7 oua mari (sau 8 oua mici) 180 g zahar 9 linguri cu varf de faina ...
Unii ar putea spune ca sarbatorile de iarna incep din 1 Decembrie, altii odata cu Sf. Nicolae, dar cei mai multi simtim ca sarbatorile incep din Ajunul Craciunului cand in case se simte mirosul puternic al bunatatilor traditionale, al vinului fiert si a scortisoarei,...
Ingrediente: 1 plic crema de vanilie sau de cremsnit (cine vrea poate pune si frisca), 2 plicuri zahar vanilat 500 ml lapte 50 ml compot (suc de fructe, apa cu...
Ingrediente: 380 g faina 125 ml lapte 30 g drojdie 60 g zahar 60 g unt 1 ou un praf de sare putina coaja de lamaie sau portocala. Pt.umplutura: 100 g alune macin...
Ingrediente: 2 foi Pandispan 2 plicuri Crem Ole ciocolata 2 plicuri Crema de tort cu rom si trufe 1 plic Crema de tort de vanilie 1 plic Crema de la fantezie cu c...
Ingrediente: 4 cotlete de porc, 3-4 linguri ulei, 50 g unt, 100 g dulceata de coacaze , o portocala, o lamaie, 25 g mustar, 100 ml vin alb, 2 linguri otet, 1 lin...
Ingrediente: Blat : 75 g ciocolata cu lapte si amaruie 50 g unt 50 g zahar brun sau alb 2 oua mari 50 g nuca 50 g faina 1 lingurita praf de copt Un praf de sare 2...
Ingrediente: 100 g stafide inmuiate in rom 4 oua un praf de sare 1 plic zahar vanilat 3 linguri de zahar 250 ml de lapte 150 g de faina 1 praf de copt 1-2 linguri...
Ingrediente: 250g. flori de papadie(alese ,petala cu petala), 1 1/2 l. apa, 750g. zahar pentru fiecare litru de apa, sucul de la o lamaie, 2 portocale;...
mal
Zilele trecute am facut dulceata de portocale. Urmand principiul de care nu ma dezmint "NIMIC NU SE ARUNCA, TOTUL SE TRANSFORMA", am transformat portocalele care dadeau semne ca vor sa se strice intr-o dulceata nemaipomenit de buna.
Din start