Petitchef

Dulceata din coji de portocale

Desert
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
coaja de la 1 kg portocale

500 ml apa

500 g zahar

1 plic de zahar vanilat

30- 40ml zeama lamaie

Preparare

  • Coaja de la portocale se taie in fasii subtiri de cca 5-7mm latime se curata de partea alba, apoi se ruleaza si se intind pe o ata, cu ajutorul unui ac .
  • Melcisorii se tin in apa aproximativ 2 zile, schimband apa de 2-3 ori pe zi in ziua a 3-a zaharul, apa si zaharul vanilat se pun la fiert pe foc mic si cand zaharul e topit se adauga zeama de lamaie, apoi melcisorii .
  • Se lasa la fiert pana cand se ingroasa sirop.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata din coji de portocala
Dulceata din coji de portocala
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dulceata de portocale
Dulceata de portocale
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: