Petitchef

Dulceata din Coji de Portocala

Se foloseste pentru ornat torturi sau creme sau in cremele cu gelatina.

Desert
4 porții
15 min
Foarte ușor
617 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 3.25 (0.81€/porție)

Preparare

  • Coaja se desface cu cutitul in 7-8 felii care se vor pune in apa rece cat sa treaca peste nivelul lor. Se tin 48 ore schimband apa in fiecare zi sa iasa amareala. A 3- a zi trebuie preparata dulceata , daca stau prea mult in apa se moaie prea mult .
  • Parte alba se indeparteaza cu cutitul ca sa ramana doar coaja de 1/2 cm grosime , apoi se taie feliile in fasii de 1 cm latime, lungimea se lasa intreaga. De la 1 kg de portocale vor rezulta circa 200-250 gr coji curatate si fasonate .
  • Fiecare fasie se rasuceste de la un capat la celalalt ,ca un melc si prin el se trece cu acul cu un fir de ata alba prinzand si capatul exterior . Astfel melcisorii se insira ca niste margele in siraguri nu prea lungi .
  • Capetele firului se innoada ca melcisorii sa fie bine stransi si sa-si pastreze forma . Intr-o cratita se pun 1/2 kg zahar si 1/2 l apa si se pune pe foc Se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga 50 ml zeama de lamaie si imediat siragurile de melcisori.
  • Cojile fiind mai tari se lasa sa fiarba mai mult in siropul nelegat . Cand cojile plutesc pana la fundul cratitei si daca ridicandu-se lingura , pe latura ei cad deodata 3 picaturi de sirop legat una langa alta , cratita se ia de pe foc ,se aduna spuma si se acopera cu un prosop umezit in apa rece si stors .
  • Dupa ce dulceata a racit scoti firele de ata de la melcisori cu un cutit si o furculita si apoi aseazi dulceata in borcane. Melcisorii isi pastreaza forma nu se mai desfac.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (513g)
Calorii: 617Kcal
  • Carbo: 144.9g
  • Grăsimi: 0.7g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 2.8g
  • Fibre: 5.5g
  • Zahăr: 144.1g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 36

Poze

Dulceata din Coji de Portocala
Dulceata din Coji de Portocala - poza 2
Dulceata din Coji de Portocala - poza 3
Dulceata din Coji de Portocala - poza 4
Dulceata din Coji de Portocala - poza 5
Dulceata din Coji de Portocala - poza 6
Dulceata din Coji de Portocala - poza 7
Dulceata din Coji de Portocala - poza 8
Dulceata din Coji de Portocala - poza 9
Dulceata din Coji de Portocala - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

lorycarp, 26/02/2009

Excelenta aceasta reteta...merita incercata

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Empanadillas cu dulceață
Empanadillas cu dulceață
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se face un sos sangria?
Cum se face un sos sangria?
4 porții
25 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează