Petitchef

Dulceata din coji de portocala

Desert
4 porții
15 min
Foarte ușor
617 Kcal
Se foloseste pentru ornat torturi sau creme sau in cremele cu gelatina.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

500 ml apa

500 g zahar

50 ml zeama lamaie

Preparare

  • Coaja se desface cu cutitul in 7-8 felii care se vor pune in apa rece cat sa treaca peste nivelul lor. Se tin 48 ore schimband apa in fiecare zi sa iasa amareala. A 3- a zi trebuie preparata dulceata , daca stau prea mult in apa se moaie prea mult .
  • Parte alba se indeparteaza cu cutitul ca sa ramana doar coaja de 1/2 cm grosime , apoi se taie feliile in fasii de 1 cm latime, lungimea se lasa intreaga. De la 1 kg de portocale vor rezulta circa 200-250 gr coji curatate si fasonate .
  • Fiecare fasie se rasuceste de la un capat la celalalt ,ca un melc si prin el se trece cu acul cu un fir de ata alba prinzand si capatul exterior . Astfel melcisorii se insira ca niste margele in siraguri nu prea lungi .
  • Capetele firului se innoada ca melcisorii sa fie bine stransi si sa-si pastreze forma . Intr-o cratita se pun 1/2 kg zahar si 1/2 l apa si se pune pe foc Se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga 50 ml zeama de lamaie si imediat siragurile de melcisori.
  • Cojile fiind mai tari se lasa sa fiarba mai mult in siropul nelegat . Cand cojile plutesc pana la fundul cratitei si daca ridicandu-se lingura , pe latura ei cad deodata 3 picaturi de sirop legat una langa alta , cratita se ia de pe foc ,se aduna spuma si se acopera cu un prosop umezit in apa rece si stors .
  • Dupa ce dulceata a racit scoti firele de ata de la melcisori cu un cutit si o furculita si apoi aseazi dulceata in borcane. Melcisorii isi pastreaza forma nu se mai desfac.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (513g)
Calorii: 617Kcal
  • Carbo: 144.9g
  • Grăsimi: 0.7g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 2.8g
  • Fibre: 5.5g
  • Zahăr: 144.1g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 36

Poze

Dulceata din Coji de Portocala, poza 1
Dulceata din Coji de Portocala, poza 2
Dulceata din Coji de Portocala, poza 3
Dulceata din Coji de Portocala, poza 4
Dulceata din Coji de Portocala, poza 5
Dulceata din Coji de Portocala, poza 6
Dulceata din Coji de Portocala, poza 7
Dulceata din Coji de Portocala, poza 8
Dulceata din Coji de Portocala, poza 9
Dulceata din Coji de Portocala, poza 10

Întrebări:




Comentarii:

lorycarp, 26/02/2009

Excelenta aceasta reteta...merita incercata

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de smochine verzi si rosii
Dulceata de smochine verzi si rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dulceata de afine
Dulceata de afine
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dulceata din coji de portocale
Dulceata din coji de portocale
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Falafel din cartofi dulci
Falafel din cartofi dulci
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branzaTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.