Petitchef

Dulceata din Coji de Portocala

Se foloseste pentru ornat torturi sau creme sau in cremele cu gelatina.

Desert
4 porții
15 min
Foarte ușor
617 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 3.25 (0.81€/porție)

Preparare

  • Coaja se desface cu cutitul in 7-8 felii care se vor pune in apa rece cat sa treaca peste nivelul lor. Se tin 48 ore schimband apa in fiecare zi sa iasa amareala. A 3- a zi trebuie preparata dulceata , daca stau prea mult in apa se moaie prea mult .
  • Parte alba se indeparteaza cu cutitul ca sa ramana doar coaja de 1/2 cm grosime , apoi se taie feliile in fasii de 1 cm latime, lungimea se lasa intreaga. De la 1 kg de portocale vor rezulta circa 200-250 gr coji curatate si fasonate .
  • Fiecare fasie se rasuceste de la un capat la celalalt ,ca un melc si prin el se trece cu acul cu un fir de ata alba prinzand si capatul exterior . Astfel melcisorii se insira ca niste margele in siraguri nu prea lungi .
  • Capetele firului se innoada ca melcisorii sa fie bine stransi si sa-si pastreze forma . Intr-o cratita se pun 1/2 kg zahar si 1/2 l apa si se pune pe foc Se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga 50 ml zeama de lamaie si imediat siragurile de melcisori.
  • Cojile fiind mai tari se lasa sa fiarba mai mult in siropul nelegat . Cand cojile plutesc pana la fundul cratitei si daca ridicandu-se lingura , pe latura ei cad deodata 3 picaturi de sirop legat una langa alta , cratita se ia de pe foc ,se aduna spuma si se acopera cu un prosop umezit in apa rece si stors .
  • Dupa ce dulceata a racit scoti firele de ata de la melcisori cu un cutit si o furculita si apoi aseazi dulceata in borcane. Melcisorii isi pastreaza forma nu se mai desfac.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 617Kcal
  • Carbo: 144.9g
  • Grăsimi: 0.7g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 2.8g
  • Fibre: 5.5g
  • Zahăr: 144.1g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 36
Informații nutriționale pentru 1 porție (513g)


Poze

Dulceata din Coji de Portocala
Dulceata din Coji de Portocala - poza 2
Dulceata din Coji de Portocala - poza 3
Dulceata din Coji de Portocala - poza 4
Dulceata din Coji de Portocala - poza 5
Dulceata din Coji de Portocala - poza 6
Dulceata din Coji de Portocala - poza 7
Dulceata din Coji de Portocala - poza 8
Dulceata din Coji de Portocala - poza 9
Dulceata din Coji de Portocala - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

lorycarp, 26/02/2009

Excelenta aceasta reteta...merita incercata

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Empanadillas cu dulceață
Empanadillas cu dulceață
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează