Petitchef

Tort de ciocolata, cu dulceata de cirese

Desert
10 porții
20 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru blat:

300 ml. lapte

40 g. cacao

180 g. zahar

150 g. unt

3 oua

300 g. faina

1 lingura rasa praf de copt


Pentru crema:

2 oua

100 g. zahar

75 ml. suc proaspat de portocale

4 foi de gelatina sau 7 g. gelatina granule

200 ml. frisca

250-280 g. dulceata de cirese


Pentru sirop:

sirop de zahar ars sau in combinatie cu lichior de cirese


Pentru glazura si ornat:

200 g. ciocolata cu lapte sau frisca batuta

figurine: puisori sau iepurasi

oua mici de ciocolata

fulgi de nuca de cocos

Preparare

  • Pentru blat, frecati laptele cu cacao si cu 100 g. zahar. Dati amestecul in clocot, si apoi lasati-l sa se raceasca. Ungeti cu ulei si presarati cu pesmet forma de tort sau doar tapetati-o cu hartie de copt.
  • Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Amestecati untul moale cu 80 g. zahar; incorporati treptat ouale. Turnati praful de copt peste faina. Presarati faina, alternativ cu laptele cu cacao, peste masa de unt si oua.
  • Framantati si omogenizati ingredientele. Turnati aluatul in forma si dati-l 30 de minute la cuptor. Scoateti-l apoi si lasati-l sa se raceasca pe un gratar.
  • Pentru crema, bateti ouale cu zaharul pe baie de abur fierbinte timp de cca.12-15 minute, sau pana cand crema capata consistenta. Lasati sa se racoreasca si apoi turnati sucul de portocale.
  • Inmuiati gelatina in apa rece; dizolvati-o apoi pe baie de aburi sau la microunde . Adaugati 3 linguri de crema de oua, omogenizati, apoi amestecati-o cu restul de crema si lasati sa se raceasca. Bateti spuma frisca si amestecati-o cu masa de gelatina si oua.
  • Taiati blatul in trei parti egale . Insiropati fiecare blat cu sirop, pe masura ce asamblati tortul. Ungeti primul blat cu 1/2 din cantitatea de dulceata si crema, pe al doilea, cu restul de dulceata si crema, apoi fixati un inel de tort in jurul lor. Puneti deasupra a treia felie de blat. Lasati tortul peste noapte la frigider, apoi indepartati inelul de tort.
  • Rupeti in bucatele ciocolata, apoi topiti-o la baie de aburi. Turnati ciocolata topita peste tort si lipiti figurinele pe margine, sau daca sinteti in criza de timp, ca mine :P, folositi frisca batuta pentru ornat.Radeti ciocolata si asezati in mijloc oua de ciocolata. Pudrati totul cu fulgi de cocos, iar la baza folositi nuca de cocos colorata in verde sau bombonele verzi, ce intruchipeaza iarba.
  • Crema este atat de buna incat va incurajez s-o preparati in cantitate dubla in felul asta puteti chiar sa acoperiti intregul tort cu crema si apoi sa-l glazurati cu ciocolata sau frisca.

Poze

Tort de ciocolata, cu dulceata de cirese, poza 1Tort de ciocolata, cu dulceata de cirese, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de ciocolata simfonia gustului
Tort de ciocolata "simfonia gustului"
8 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort castel de ciocolata cu crema custard
Tort "castel" de ciocolata cu crema custard
12 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si cirese
Tort cu ciocolata si cirese
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: