Petitchef

Tort mousse-tiramisu cu jeleu de dulceata de portocale si nuci caramelizate

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
250 g piscoturi Savoiardi

100 ml rom

300 g dulceata portocale

750 ml frisca

3 banane mari

100 g miez de nuca jumatati

400 g ciocolata 55% cacao

3 plicuri gelatina

5 linguri de zahar

1 lingura de esenta de portocale

3 plicuri zahar vanilat

2 linguri de lapte

Preparare

  • Pe fundul unei forme de tort de diametru 36 cm puneti piscoturile. Stropiti-le bine cu rom . puneti un pliculet de gelatina la inmuiat in apa rece si cand s-a intarit il topiti pe bain marie si il veti adauga in ganache-ul de ciocolata facut ca la punctul 3.
  • Cum se face1. 2. 3. topiti 300 g ciocolata pe aburi cu 2 linguri de unt, 2 linguri de lapte; adaugati gelatina si lasati deoparte pana cand bateti usor frisca, pana capata o consistenta de smantana usor lichida, apoi adaugati ciocolata; amestecati putin si lasati-o la temperatura camerei pana veti monta tortul.
  • Faceti un sirop din 5 linguri de zahar si 5 linguri de apa si fierbeti-l pana dispare spuma; cand s-a racit, adaugati dulceata, esenta de portocale si un pliculet de gelatina inmuiat in apa rece si apoi "topit" pe bain marie.
  • Puneti 1/4 din crema peste piscoturile inmuiate cu rom, apoi turnati jeleul de dulceata si puneti bananele in forma de cerc; lasati sa se intareasca bine jeleul, apoi adaugati restul de crema; dati la frigider pentru 30 minute.
  • Topiti 100 de ciocolata cu 100 ml frisca lichida pe bain marie, adaugati 1 pliculet de gelatina si turnati peste tort; lasati la frigider pentru minim 30 minute, apoi inlaturati forma de tort, asezati tortul pe platou.
  • Ungeti o hartie de copt cu putin ulei si asezati pe ea jumatatile de nuci; caramelizati 3 linguri de zahar si turnati-l peste nuci; desprindeti apoi repede nucile si asezati-le peste tort; cu resturile de cristale de zahar ars, decorati tortul.

    Pofta buna!

Poze

Tort Mousse-Tiramisu cu jeleu de dulceata de portocale si nuci caramelizate, poza 1Tort Mousse-Tiramisu cu jeleu de dulceata de portocale si nuci caramelizate, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata si nuci
Tort cu mousse de ciocolata si nuci
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu 3 feluri mousse de ciocolata
Tort cu 3 feluri mousse de ciocolata
10 porții
1h5m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort de ciocolata cu mousse de banane
Tort de ciocolata cu mousse de banane
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: