Petitchef

Rosii coapte la cuptor/ homemade "sundried" tomatoes

Povestesc una' scurta, ca de o saptamana si ceva, de cand am declansat marea mutare, nu doar ca am slabit vreo 5 kg (deci care mai aveti de varuit, mutat mobila si cautat dibluri pana la 2-3 noaptea, do let me know, se pare ca prinde bine la figure :)), dar sunt si teribil de obosita, de mi-e lene si sa mananc. Ma rog, aproape.

Habar n-am daca se mai gasesc rosii decente in piata, dar in caz ca mai e ceva, luati un kilogram or so si incercati sa faceti your own sundried tomatoes, da' pe care nu platiti 20 sau mai mult de lei la supermarket. Ah, si diferenta e ca nu-s sundried, cat ovendried. Detalii :p

Deci o sa presupun ca ati gasit rosii frumoase si inca aromate. Spalati-le, taiati-le in doua, asezati-le in tava de la cuptor, pe o foaie de copt ca sa nu se prinda, ceva piper, sare, poate si busuioc si usturoi if you will, si bagati-le in cuptor, la foc mic mic mic.
Acolo or sa stea cateva ore - de la 4 la 6, 8, 10 sau chiar 12, iar cand vor iesi vor fi o minune aromata, cu gust usor de caramel (don't think sirop de inghetata, ci doar dulceata naturala a rosiilor, care e minunata).
Daca nu faceti ca mine si le mancati dintr-o suflare, puteti sa le puneti intr-un borcan, acoperite de ulei de masline, si sa le pastrati in frigider. Sau le adaugati la paste, peste, carne.. anything will do ;)








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rosii murate cu usturoi
Rosii murate cu usturoi
12 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rosii cu surimi
Rosii cu surimi
2 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Roşii cu brânză şi plante aromatice la cuptor
Roşii cu brânză şi plante aromatice la cuptor
1 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rosii cherry caramelizate
Rosii cherry caramelizate
10 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: