Petitchef

Salata de sfecla rosie cu sos de chimen si mustar

Dupa o salata de sfecla ce merge cel mai bine? Alta salata de sfecla. Si una de fructe, vorba aia, vrei, nu vrei, bea Grigore agheasma.



Sfecla am copt-o, ca si data trecuta, apoi am lasat-o sa se raceasca. Pentru sos am pus seminte de chimen si de mustar negru sa se prajeasca usor in putin ulei (de orez am folosit eu, orice ulei cu gust neutru, nu de masline) apoi am lasat treaba asta sa se raceasca bine.

Am strecurat uleiul rece si am pus in amestec mustar. Acum depinde de fiecare, eu am folosit trei modele, iute, fin si cu hrean si am mai pus si nitel otet in plus. Si sare, nu multa. Gustul sosului se poate regla dupa preferinte.



Am emulsionat ingredientele sosului si am taiat sfecla (curatata, fireste) cand inca era calduta.



Am amestecat si am lasat la rece (e cu atat mai buna cu cat sta mai mult, sosul, desi pare simplu, nu se taie chiar daca e calduta sfecla).



Am avut primita si o bucatica de piftie, cu sfecla aia cu sos de mustar, rupe.



================

Despre salata de fructe nu am multe de spus, ca nu e vreo inginerie. Dar am primit un ananas urias, sa fi avut vreo trei kilograme, in drum am agatat si niste banane, mai erau in prajma mandarine, mere, lychee. Plus ca din greseala mi-a aterizat in cos un vinars de Murlfatlar :D

Paranteza, apropos de drumuri, felicitari celor de la serviciul pasapoarte, nu a trebuit sa ma duc, sa completez, sa copiez, sa draci pe colaci. Buletin, pasaport vechi si chitantele de la CEC si atata tot.

In cinci minute, hai, zece, ca mi-au luat si amprentele, totul gata. Asa ar trebui sa miste toate serviciile publice.

Asa, deci s-au adunat astea (bonus, m-am procopsit si cu un paharel de smantana pentru frisca).



E, in rest clar, am amestecat, fructele curatate, spalate, decojite, ciopartite, cu coniecel si zeama de mandarine, am zbuciumat (cum era mai aia, zguduit, na ca imi scapa, vazui in niste exprimari recente) smantana cu zahar pana s-a facut frisca, am pus straturi, na.



Si despe cateva cumparaturi, frisca a fost de Prodlacta, pare buna, nici nu prea ma pricep, dar cel mai tare, am gasit pufarine :D



M-am luat dupa vecina lui Puiu, am luat sa vad cum is iaurturile astea (nu cumpar neam iaurturi cu fructe, dar daca m-a impins curiozitatea). Iaca parerea mea de necunoscator in domeniu: foarte bune.



Si am primit un vin, luat dintr-o benzinarie. Nu ma pricep dar e ciudatel gustul, vinul nu pare tare, desi are 14 grade, are un gust ciudat, de putina, buturuga, fructe gata sa dea in fermentat, nu imi dau seama.



Atata pentru azi, hard roc aleluia si sa stiti ca salata aia de sfecla e … belea.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de sfecla rosie si portocale
Salata de sfecla rosie si portocale
6 porții
10 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salata cu sfecla rosie
Salata cu sfecla rosie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de castraveti cu sos de iaurt
Salata de castraveti cu sos de iaurt
2 porții
5 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata Panzanella - Salata italiana
Salata Panzanella - Salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei