Notifications: Căutare avansată

Sote de pui cu ciuperci Shiitake si orez cu legume

De Icre Negre
(4.92/5 - 12 voturi)




Preparatul e f?cut din dou? re?ete clasice chineze?ti, u?or de preg?tit, dac? avem toate ingredientele la îndemân?. Sunt f?cute în stilul de pr?jire prin agitare (stir fry). Simplu, rapid ?i u?or de facut, cu condi?ia s? ave?i un wok la îndemân?. Normal, nu?
Folosim în aceast? re?et?, un nou procedeu de marinare a c?rnurilor, denumit "catifelare".


Ingrediente pentru 1 persoan?:
2 pulpe de pui, dezosate ?i f?r? piele
4-5 ciuperci Shiitake uscate
1 ou
2 fire de ceap? verde, t?iate în diagonal?
2 cm de ghimbir proasp?t, t?iat julien
1 lingur? de vin de orez Shaoxing sau sherry
2 linguri?e de amidon
2 linguri de sos de soia
1 lingur? de sos de stridii
1 andiv? (în mod normal, ar fi trebuit s? avem o varz? Bok Choy, dar aceasta nu se g?se?te în România, deocamdat?)
1 linguri?? de zah?r brun
1/2 linguri?? de sare




Preparare:

Pentru început, hidrata?i ciupercile Shiitake. Întrun bol, ad?uga?i ap? fierbinte ?i pune?i ciupercile în bol pentru a se hidrata. În 30 de minute, ar trebui s? fie gata!
Acum începem s? marin?m carnea de pui prin metoda "catifelare". Este o metod? folosit? de buc?t?ria chinezeasc? atunci când nu se vrea folosirea multor gr?simi la pr?jire.

Pentru catifelare, folosim doar albu?ul de ou. Îl punem întrun bol, ad?ug?m un strop de sare, care d? gust ?i ajut? albu?ul s? devin? spumos. Batem cu un tel (sau o furculi??) acest albu?, pân? când începe s? se omogenizeze (s? se înt?reasc?).

Cristalele de sare vor da spumei densitate ?i îi v-a spori volumul.
Ad?ug?m ?i pu?in amidon (1 linguri??), pentru îngro?are ?i pentru formarea spumei.
Pentru mai multa savoare, adaug?m 1 linguri?? de vin Shaoxing sau în lipsa acestuia, putem folosi pu?in sherry!




Lu?m pulpele de pui. Le t?iem în cubule?e aproximativ egale. Ad?ug?m amidonul peste pulpele de pui. Le amestec?m foarte bine, pân? când carnea s-a învelit în amidon. Acest înveli? de amidon v-a ?ine carnea suculent?.
Îl punem în castronul cu albu?ul f?cut spum? ?i amestecam foarte bine. Punem deoparte amestecul pân? când începem s-o g?tim!
Astfel catifelarea e gata!




L?s?m carnea pe mas?, ca s? nu se r?ceasca, pentru c? stiu c? o s? o g?tesc foarte repede. Deci o "temperez"! Dac? a? pune-o în frigider, s-ar r?cii prea mult ?i ar împiedica pr?jirea normal? (r?ce?te wokul).

Ciupercile Shiitake, le scoatem din ap? în care s-au hidratat, le elimin?m codi?ele (sunt lemnoase) ?i le t?iem în fâ?ii sub?iri. 




Apa în care s-au hidratat ciupercile o p?str?m, c? o s? avem nevoie de ea la sos. La mine chiar a fost o cantitate generoas? de ap? de ciuperci, a?a c?, restul ce a r?mas, îl voi folosi mâine s? fac o sup? delicioas? de ciuperci. Apa r?mas? de la aceste ciuperci e foarte aromat? ?i gustoas?.




Lu?m un bol, turn?m sosul de soia în el ?i cum acesta e s?rat, ad?ug?m pu?in zah?r, doar ca s? d?m o arom? dulceag? sosului, dup? care ad?ug?m pu?in? zeam? rezultat? de la hidratarea ciupercilor Shiitake. Amestecam bine ingredientele pentru combinarea aromelelor. Pentru c? vrem s? avem un sos mai gros, punem întrun bol mic o linguri?? de amidon ?i 2 linguri?e de ap?. Le amestec?m bine, pân? se dizolv? amidonul ?i punem amestecul peste sosul nostru, pentru al îngro?a.




Acum t?iem andiva (normal ar fi trebuit s? avem un Bok Choy) în buc??i m?ricele.




Întrun vas, turn?m apa ?i o aducem la temperatura de fierbere. Adaug?m un pic de sare în ap?. Când apa fierbe, punem carnea de pui marinat? (catifelat?) în albu?ul de ou, în apa clocotit?.




Pân? când apa ?i carnea de pui vor fierbe, ne preocup?m de restul de ingrediente. Ad?ug?m mai întâi ciupercile. Ad?ugam ?i ghimbirul taiat julien.





Ad?ug?m ?i andiva m?run?it?. Pr?jim u?or toate ingredientele. Dac? mai e nevoie mai ad?uga?i pu?in ghimbir pentru arom?.





Când legumele sunt gata, ad?ug?m carnea din oala în care au fiert. Nu v? fie team? c? a?i pus ?i un pic de amestec apos în tigaie. E de fapt albu? de ou! Dar pute?i sa separa?i mai bine carnea de acest albu?, folosind o strecur?toare!





Pân? se preg?tesc legumele ?i carnea (da?i focul mai încet, pentru c? nu vreau s? arde?i legumele, care vor combina aromele cu orezul pe care ne preg?tim s?-l facem) înc?lzim wokul cel?lalt (sper c? ave?i dou? wokuri) ?i ad?uga?i orezul, pe care ar trebui s?-l ave?i facut cu o zi înainte. Se pr?je?te mult mai bine!




Turn?m în wok pu?in ulei ?i adaug?m orezul ?i dup? 1-2 minute de pr?jire a orezului, facem pu?in loc în mijlocul wokului, dând la oparte orezul ?i introducem un ou în mijlocul wokului, pe care îl pr?jim, amestecându-l energic cu orezul.





Adaug?m ?i maz?rea, pe care ar trebui s? o preg?ti?i înainte printro fierbere rapid? ?i dup? câteva minute s? o r?ci?i brusc cu ghia?? (ave?i procedeul de preg?tire aici) pentru a-?i p?stra culoare de "verde aprins" ?i consisten?a.


Ad?ug?m porumbul ?i ardeiul gras t?iat cubule?e mici.





Ad?ug?m ?i sosul de stridii, pentru arom? ?i amestec?m bine în wok, pân? se amestec? toate ingredientele.

Mont?m în farfurie, carnea cu ciupercile Shiitake pr?jite, orezul cu legume ?i garnisim cu ceap? verde t?iat? în stil asiatic.






Turn?m peste preparat sosul rezultat din pr?jirea puiului ?i ciupercilor.

Condimenta?i cu sare ?i piper dup? gust!





Sote de pui cu ciuperci Shiitake ?i orez cu legume ... Done!



POFT? BUN?!














De Icre Negre



Punctează această reţetă:


Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale