Petitchef

SUPA DE CHIMEN CU PERLUTE DE PAINE PRAJITA

SUPA DE CHIMEN CU PERLUTE DE PAINE PRAJITA mal

Bine v-am regasit!

Dupa o scurta pauza, timp in care am fost plecata la munte sa gatesc de Revelion pentru oaspetii de la tabara unde lucrez pe timpul verii, am revenit in Timisoara.

Nu pot sa spun ca mi-a fost dor de oras, nicidecum. Ma simt foarte bine la munte, in Retezat, incat cu greu ma hotarasc sa revin in oras. Insa, datoria ma cheama si trebuie sa spun "prezent "fie ca-mi place fie ca nu.:)

Singurul lucru de care mi-a fost intr-adevar dor a fost blogul si ... evident, mi-a fost dor de starile mele de vorba cu voi .

Am multe retete pregatite de anul trecut pe care n-am mai reusit sa le impartasesc cu voi, insa si planuri si retete noi pentru noul an .

O sa incep postarile pe acest an cu ceva simplu si lejer :) si anume o supa:), numai buna dupa imbuibarea de la sarbatori.

Am crescut cu aceasta supa, pe care mama ne-o prepara ori de cate ori tata aducea de la Lugoj cornuri proaspete.Contrar obiceiului meu (eu servesc supa cu paine prajita), mama ne taia bucatele cornurile proaspete si turna apoi supa calda peste ele.

Nu pot descrie in cuvinte gustul si senzatia de dupa... insa va asigur ca nu te mai saturi mancand :)

Asadar, o sa servim impreuna o supa de chimen...usor de preparat si nemaipomenit de buna. "Spala" tot ce prinde in cale : greata, foame, grasimi depuse ...etc.

Ingredientele sunt : seminte de chimen (pt 2 l de supa, 2 linguri), unt...cca 15 g, smantana acrisoara 150-200 ml, sare, apa si crutoane de paine prajita. (eu am folosit perlute de paine prajita, achizitionate din Ungaria ).Daca nu aveti chef sa faceti crutoane, cumparati o punga de paine prajita rondele sau cubulete, sunt pe la toate magazinele , sunt sigura ca le rontaiti de obicei :).

Iata cum procedam :

semintele de chimen si untul se pun in oala la foc mic

...si se lasa sa se friga pret de 2-3 minute

....apoi se adauga apa rece.(Eu am folosit apa in care am fiert taiteii pentru o budinca . Amidonul din paste a iesit in apa ingrosand-o , astfel ca n-am mai adaugat faina de la final.)

Se lasa semintele sa fiarba 10 minute , apoi se strecoara supa.

Acum e vremea sa dam gust supei, adaugand sarea si smantana . Daca doriti o supa mai grosuta, puteti adauga la smantana si 1-2 lingurite de faina( sau amidon), insa nu uitati sa o diluati cu apa rece mai intai .

Mai lasam supa pe foc pret de cateva clocote, apoi o servim cu crutoane de paine prajita .(sau cornuri proaspete )

Simpla, rapida, eficienta si foarte gustoasa aceasta supa de chimen.

Incercati-o ! ;)

Sa dea Domnul sa ne mearga bine tuturor in acest an ...

An Nou binecuvantat ! :)








Comentarii:

23/09/2013

Supa este buna la gust, dar smintina s-a "taiat" cind am adaugat-o supei

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/01/2015

Buna rau

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Am sa o prepar si eu ,sint convinsa ca este gustoasea.

(0) (0) Abuz
16/10/2013

Buun!

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Simplu de preparat ,gustoasa ;

(0) (0) Abuz
08/05/2013

Suntem fani la supa de chimen

(0) (0) Abuz
29/04/2013

ESTE F.BUNA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
2 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează