Petitchef

SUPA DE RATA CU GALUSTE DE GRIS

SUPA DE RATA CU GALUSTE DE GRIS mal

De Craciun am iesit putin din tipare , renuntand la porcul traditional in favoarea ratei din poza :), achizitionata din HU si pastrata cu sfintenie la congelator :).

Pieptul dezosat si piciorusele le-am transformat intr-o minunata friptura cu portocale pe care o voi posta in curand pe blog.

Cu resturile am facut supa.

Nu e prima data cand fac supa de rata, insa e prima data cand va povestesc despre felul cum am facut-o .

Am pus apa la fiert , iar carnea si oasele le-am adaugat cand aceasta a clocotit. Am pregatit intre timp legumele : morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac , telina si o ceapa alba.

Cand carnea a fost fiarta, am adaugat si legumele in oala cu supa, am sarat si le-am lasat sa se fiarba impreuna .

Cand s-au fiert si legumele am scos toate cele din supa, am strecurat-o si am mutat-o intr-o alta oala .

Imi plac foarte mult galustele de gris in supa, asa ca am optat pentru ele. Am batut doua oua cu furculita pana s-au omogenizat, apoi am adaugat grisul amestecand pana cand compozitia s-a dezlipit de pe furculita si a avut consistenta din poza .

Am formatat galustele(cu furculita ) si le-am adaugat pe rand in supa clocotita. Le-am lasat sa fiarba pana s-au patruns, apoi am oprit focul si m-am bucurat impreuna cu ai mei de o supa deosebit de gustoasa.

Dupa cum puteti observa, supa nu e foarte grasa, desi rata a avut suficienta grasime. In momentul cand am strecurat supa , am "cules" si grasimea .

Am lasat-o sa se stampere putin, grasimea s-a ridicat la suprafata supei , astfel ca nu mi-a fost greu sa o colectez cu lingura :).

I-am adaugat piper negru proaspat macinat numai in momentul servirii. Se pare ca a prins mai bine decat m-am asteptat , deoarece a disparut de urgenta din farfurii :))

Incercati cand aveti ocazia, e foarte buna . :)








Comentarii:

30/09/2015

Acum am terminat-o de facut. super, super buna...mmm

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/02/2014

Cred ca este buna ,o fac si eu azi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/10/2016

Super tare...!!!

(0) (0) Abuz
12/04/2014

Sanatate curata

(0) (0) Abuz
02/03/2013

F buuna

(0) (0) Abuz
20/02/2013

Acum o gatesc si ca si tips am facut-o picanta cu putin chilli si sos de soia ..mmm a fost buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa rece de ridichi
Supa rece de ridichi
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Supa africana
Supa africana
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Cum se fac galuste pufoase din gris? Cum se fac galuste pufoase din gris? Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează