Petitchef

SUPA DE RATA CU GALUSTE DE GRIS

mal



 De Craciun am iesit putin din tipare , renuntand la porcul traditional  in favoarea ratei din poza :), achizitionata din HU si pastrata cu sfintenie la congelator :).

 Pieptul dezosat si piciorusele le-am transformat intr-o minunata friptura cu portocale pe care o voi posta in curand pe blog.

Cu resturile am facut supa.

Nu e prima data cand fac supa de rata, insa e prima data cand va povestesc despre felul cum am facut-o .

Am pus apa la fiert , iar carnea si oasele le-am adaugat cand aceasta a clocotit. Am pregatit intre timp legumele : morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac , telina si o ceapa alba.

 Cand carnea a fost fiarta, am adaugat si legumele in oala cu supa, am sarat si le-am lasat sa se fiarba impreuna .

 Cand s-au fiert si legumele am scos toate cele din supa, am strecurat-o si am mutat-o intr-o alta oala .

Imi plac foarte mult galustele de gris in supa, asa ca am optat pentru ele. Am batut doua oua cu furculita pana s-au omogenizat, apoi am adaugat grisul amestecand pana cand compozitia s-a dezlipit de pe furculita si a  avut consistenta din poza .

 Am formatat galustele(cu furculita )  si le-am adaugat pe rand  in supa clocotita. Le-am lasat sa fiarba pana s-au patruns, apoi am oprit focul si m-am bucurat impreuna cu ai mei de o supa deosebit de gustoasa.

Dupa cum puteti observa, supa nu e foarte grasa, desi rata a avut suficienta grasime. In momentul cand am strecurat supa , am "cules" si  grasimea .

Am lasat-o sa se stampere putin, grasimea s-a ridicat la suprafata supei , astfel ca nu mi-a fost greu sa  o colectez cu lingura :).

 I-am adaugat piper negru proaspat macinat numai in momentul servirii. Se pare ca a prins mai bine decat m-am asteptat , deoarece a disparut de urgenta din farfurii :))

Incercati cand aveti ocazia, e foarte buna . :)










Comentarii:

30/09/2015

Acum am terminat-o de facut. super, super buna...mmm

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/02/2014

Cred ca este buna ,o fac si eu azi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/10/2016

Super tare...!!!

(0) (0) Abuz
12/04/2014

Sanatate curata

(0) (0) Abuz
02/03/2013

F buuna

(0) (0) Abuz
20/02/2013

Acum o gatesc si ca si tips am facut-o picanta cu putin chilli si sos de soia ..mmm a fost buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gat de rata umplut
Gat de rata umplut
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Friptura de pulpe de rata - cuisses de canard confites
Friptura de pulpe de rata - cuisses de canard confites
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rata cu portocale
Rata cu portocale
2 porții
3 ore
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata in stil landes
Salata in stil landes
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Cum se fac galuste pufoase din gris? Cum se fac galuste pufoase din gris? Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei