Petitchef

Supa de rosii cu mozzarella

Acum vreo 20 de ani (doamne, ce trece vremea!) am fost în Bucure?ti, am stat vreo dou? s?pt?mâni la o cuno?tin??, o maramure?eanc? ce locuia acolo de vreo 30 de ani, Doamna C. Era în vârst? ?i avea ?i diabet biata de ea. M-a rugat de multe ori s? fac pr?jitur?, dar jum?tate cu sare pentru ea, jum?tate cu zah?r pentru mine. Înainte de a pleca, mi-a spus c? ea are înc? î?i aminte?te gustul supei de ro?ii pe care o g?tea mama ei. Ea nu ?tia s? g?teasc? supa ?i m-a întrebat dac? eu ?tiu . Era o sup? destul de cremoas?, f?cut? cu f?in? ?i past? de ro?ii. Am g?tit doar o por?ie mic? ca s? gu?te, iar apoi s-a dus în buc?t?rie, a c?utat crati?a cea mai mare pe care o avea ?i m-a rugat s? fac atâta sup? cât încape în crati?a respectiv?.  De-atunci, ani de zile n-am mai g?tit sup? de ro?ii.
Tomatensuppe (21)
Dup? ce m-am mutat în Berlin urm?ream aproape zilnic emisiunea lui Tim Mälzer, un fel de Jamie Oliver al Germaniei. El g?tea mânc?ruri obi?nuite care se pot g?ti acas? ?i d?dea tot felul de sfaturi utile pentru buc?t?rie. Pe-atunci nu vorbeam înc? nem?e?te ?i nu în?elegeam tot ce spune, îns? ajungea s? v?d ce face. Într-o zi a g?tit o sup? de ro?ii cu mozzarella care mi s-a p?rut foarte interesant?... ???hhh foarte bun? (în Germania dac? spui c? o mâncare e interesant?, înseamn? c? nu e bun?). Am g?tit supa a?a cum v?zusem la televizor ?i a ie?it fenomenal?. De atunci o g?tesc foarte des. 
Tomatensuppe (14)
Sup? de ro?ii cu mozzarella
Ingrediente:
1 ceap?
2 c??ei usturoi
3 cutii de ro?ii f?r? coaj? în bulion (italiene?ti)
450 ml sup? de legume
1 lingur? past? de ro?ii
1 crengu?? rozmarin
1 crengu?? cimbru, majoran sau oregano
frunze de busuioc pentru ornat
1-2 buc??i mozzarella
pu?in ulei
sare, piper, ardei iute
Mod de preparare:
Într-o crati?? se pune uleiul la încins. Se adaug? ceapa t?iat? m?runt ?i se c?le?te. Între timp se toac? usturoiul ?i se adaug? la ceap?. Se adaug? pasta de ro?ii ?i se amestec? bine. Se pun crengu?ele de verdea?? (eu pun ?i tijele de la busuioc ? frunzele le re?in pentru ornat), ro?iile ?i supa de legume. Le las? s? fiarb? la foc mic 20-25 de minute. 
Eu folosesc ro?ii italiene?ti, deoarece ro?iile sunt foarte coapte înainte de a se conserva. Dac? supa iese acr? se poate dresa cu ni?te zah?r ?i eventual smântân? de g?tit.
Se paseaz? supa cu aparatul de f?cut piuree (mixer vertical am v?zut undeva c? se nume?te).  Se condimenteaz? supa dup? gust. Pentru a fi mai fin? supa se poate strecura printr-o sit?.
Tomatensuppe__
Mozzarella se stoarce de zer ?i se taie în cubule?e mici.
Se pune supa în farfurii, se adaug? câteva cubule?e de mozzarella ?i se orneaz? cu frunze proaspete de busuioc. Dup? preferin?? se poate ad?uga ?i o lingur? de smântân?. 
Tomatensuppe (15)








Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa rece de pepene si rosii
Supa rece de pepene si rosii
2 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa crema de rosii coapte
Supa crema de rosii coapte
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa crema de rosii cu paste fainoase
Supa crema de rosii cu paste fainoase
4 porții
50 min
Foarte ușor
2.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Gazpacho sau supa-salataGazpacho sau supa-salataCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: