Tart? cu mere ?i o crem? pufoas? de ou? ?i fri?c?.
Ingrediente pentru blat:
- 250 g f?in?
- 125 g unt
- 70 g zah?r praf
- 1 ou
un praf de sare
Ingrediente pentru umplutur?:
- 4 ou?
- 200 ml fri?c?
- 100 g zah?r
- 1 praf scor?i?oar?
- 2 plicuri zah?r vanilat
- 100 g fulgi de migdale
- 500 g mere
- 2 linguri stafide
- 1 lingur? zah?r pudr?
Pentru blat se fr?mânt? un aluat din f?in?, unt, zah?r pudr?, sare ?i ou.
Se înf??oar? în folie ?i se d? la frigider cca 30 minute.
Se încinge cuptorul la 180 grade C. Dup? 30 minute se scoate aluatul din frigider ?i se întinde într-o tava de tort uns? cu unt ?i tapetat? cu f?in?. Se acoper? cu o foaie de hârtie de copt ?i se pun boabe de fasole pentru îngreunat apoi se d? la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp se face umplutura: se bat ou?le cu fri?c?, zah?r, scor?i?oar? ?i zah?r vanilat.
Se înglobeaz? 1/2 din fulgii de migdale ?i stafidele.
Merele se decojesc, se taie jum?t??i ?i se cresteaz? partea bombat?.
Blatul se scoate din cuptor ?i se îndep?rteaz? hîrtia de copt cu tot cu boabe.
Se repartizeaz? pe blat jum?t??ile de mere cu partea rotunjit? în sus ?i se toarn? amestecul de ou?. Se presar? fulgi de migdale.
Se mai d? tava la cuptor pentru cca 45 minute.
Se scoate din cuptor, se desprinde din form? ?i se las? s? se r?ceasc?.
Se pudreaz? cu zah?r.
Re?eta din "Ioana - Secretele buc?t?riei"!