Petitchef

TORT KINDER PINGUI

mal

 Am vazut pe o droaie de site-uri culinare retete de kinder pingui.

Mi s-au parut insa  "prea aglomerate" de aceea am refuzat sa le  incerc.

In schimb, pentru ca-mi plac foarte mult prajiturele din gama kinder, am inceput sa urmaresc cu atentie reclamele lor.

In urma multiplelor vizionari care  m-au inspirat, am incropit propria mea reteta de "kinder pingui ".

Nu este singura ...deoarece tot din reclame m-am inspirat si cand am facut " kinder felie de lapte",  "kinder paradisso" si minunatele napolitane"  kinder bueno" si "kinder bueno white"



  Astazi, pentru ca sunt bucuroasa ca a nins asa frumos, va prezint si voua  reteta mea de tort "kinder pingui":)

Blatul se face astfel:

albusurile de la 6 oua se mixeaza cu 6 linguri de zahar adaugate treptat.

Cand albusul are consistenta de bezea se adauga galbenusurile si se mai mixeaza pana se omogenizeaza bine.

Se pun pe rand 6 linguri de faina care se amesteca cu spatula incet in spuma de oua. Apoi se adauga 3 linguri de cacao ,  3 linguri de pesmet  si o lingurita de praf de copt, omogenizand cu grija ingredientele.

La final se adauga 6 linguri de ulei din samburi de strugure si se amesteca bine cu spatula pana cand este absorbit in totalitate.

Blatul se coace in ce forma doriti voi.

Eu l-am copt intr-o forma rotunda cu diametru mai mic, deoarece am vrut un tortulet inalt cu mai multe straturi de crema.

 Crema am facut-o extrem de simplu, astfel :

750 ml frisca din smantana naturala le-am mixat cu 4 linguri de miere pana s-a "umflat" frisca.

In acest moment am adaugat gelatina  dizolvata( se pune la inmuiat in 100 ml apa rece  o lingura + o lingurita de gelatina...dupa ce absoarbe toata apa= se hidrateaza, se dizolva pe foc fara sa se fiarba)  si  am mai mixat putin .



 Pana am taiat blatul am lasat crema sa se intareasca putin la frigider.

Daca veti coace blatul in forma normala de tort, e suficient sa-l taiati in doua.In acest fel veti avea un tort cu un singur strat de crema, insa gustul o sa fie acelasi :)

Eu l-am taiat in patru  de data aceasta pentru ca am vrut sa pun crema in mai multe straturi.

 Ca sa montez tortul , am pus in jurul blatului inelul de la tava in care l-am copt + un alt inel mobil pentru torturi.

Am umplut blatul cu crema pe care am incercat sa o distribui in parti cat de cat egale...apoi l-am dat la frigider pentru5 ore ca sa se intareasca bine .

Am indepartat inelele din jurul lui si l-am glazurat cu glazura de ciocolata neagra si frisca pe care am facut-o din 200 g ciocolata si 250g de frisca.

 Decorul trebuia sa fie altul, dar m-a innebunit de tot zapada minunata de afara care mi-a adus aminte de Craciun, astfel ca am apelat la rezervele verzi-rosii de M&M pastrate cu sfintenie pentru un  alt tort...M&M :))

Nu-i bai, cumpar alte bombonele :))

In plus culorile tortului  se asorteaza cu cele de pe blog  :), fapt ce ma determina sa ma felicit ca le-am ales :)










Comentarii:

22/06/2013

Delicios tort

(0) (0) Abuz
10/02/2012

Fffff bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort kinder delice
Tort kinder delice
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort 100% ciocolata - tort razvan
Tort 100% ciocolata - tort "razvan"
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort Despacito
Tort Despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei