Petitchef

Vinete coapte, la borcan

V? povesteam aici cum am pus vinete la conservat în ulei. Am mai g?sit o variant? ?i am fost curioas? s? o încerc, mai ales c? aveam la dispozi?ie ni?te vinete mai ciudate, rotunde, foarte mov.

Am sp?lat vinetele ?i le-a pus la copt. Nu în cuptor, ci pe o tabl?, pe un ochi de aragaz. Le-am copt, le-am cur??at cât erai fierbin?i înc? (?tiu c? altfel se închid la culoare). Le-am pus la scurs pentru vreo dou?-trei ore.
Am constatat c? vinetele acelea ciudate au miezul mult mai deschis la culoare, aproape alb când e copt ?i c? sunt ceva mai dulci decât cele pe care le g?sim de obicei prin pia??.

Când vinetele s-au scurs, le-am dat cu pu?in? sare ?i le-am îndesat în borcane, l?sând borcanul liber pre? de vreo dou? degete pân? sus. În fiecare borcan am pus deasupra un c??el zdrobit de usturoi.

În final, am turnat în fiecare borcan un deget de ulei deasupra (de m?sline extravirgin), astfel încât vinetele s? fie bine acoperite, dup? care am închis borcanele ermetic.

Ca s? reziste peste iarn? f?r? probleme, borcanele cu vinete trebuie sterilizate timp de 20-25 de minute. Adic? ?up cu ele în crati??, cu ap? pân? la nivelul lichidului din borcane ?i cu prosop pe fundul oalei, apoi fiert la foc domol ?i nu direct pe flac?r?, calculând timpul din momentul în care apar brobonele ?i în borcane, nu doar în apa din oal?.
Când puneau conserve, p?rin?ii mei le scoteau fierbin?i de la sterilizat ?i le ?ineau peste noapte într-o p?tur?, s? se r?ceasc? încet. Abia apoi ajungeau conservele în c?mar?.
Foarte simplu, nu? Am încercat re?eta asta cu vinete, dar mi-am pus în gând s? fac la fel ?i cu ni?te ardei capia bine cop?i. ?i sigur v? povestesc ?i despre asta, la momentul respectiv...






Comentarii:

05/08/2013

Fffffffbuna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/09/2013

O sa incerc si eu .

(0) (0) Abuz
10/09/2013

O sa incerc

(0) (0) Abuz
10/08/2011

E perfect dar se poate pune si ulei de fl. soarelui.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: