12 prime feluri de mâncare de toamnă pe care să le încerci imediat: rețete gustoase și ușoare

vineri 26 septembrie 2025 09:20 - Daniele Mainieri
12 prime feluri de mâncare de toamnă pe care să le încerci imediat: rețete gustoase și ușoare

Toamna este anotimpul perfect pentru a aduce pe masă preparate calde și confortabile, pline de arome și gusturi reconfortante. Două ingrediente emblematice ale acestei perioade sunt fără îndoială dovleacul, cu dulceața și versatilitatea sa, și ciupercile, care oferă o aromă intensă și inconfundabilă. În acest articol veți găsi 12 rețete ușoare și gustoase de prime feluri de mâncare, unele preparate cu dovleac, iar altele cu ciuperci, pentru a satisface toate palatele și pentru a da o notă de toamnă primelor dvs. feluri de mâncare.


Descoperiți rețetele pe care le-am ales pentru dvs.

Fie că aveți chef de un risotto cremos, de paste bogate și gustoase sau de un cannellini special, aici veți găsi inspirația potrivită pentru a transforma fiecare prânz sau cină într-un moment de plăcere. Descoperiți propunerile noastre și lăsați-vă cuceriți de parfumurile și culorile acestui sezon minunat.

Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingredienteRețetă Paste proaspete de dovleac plăcintar cu doar 2 ingrediente

Pastele proaspete de dovleac plăcintar sunt exemplul perfect al unei rețete simple și delicioase :) Cu doar două ingrediente - piure de dovleac plăcintar și făină - puteți realiza o rețetă de casă ușoară și originală , fără a avea nevoie de...


Cannelloni cu ciuperci și cârnațiRețetă Cannelloni cu ciuperci și cârnați

O imersiune în tradiția culinară italiană. Cannelloni cu ciuperci și cârnați este un fel de mâncare care a fost transmis din generație în generație, combinând simplitatea ingredientelor cu bogăția gustului. Un clasic al bucătăriei casnice ,...


Paste cremoase cu ciuperci și cârnațiRețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați

Un fel de mâncare înrădăcinat în tradiția rurală, pastele cu ciuperci și cârnați sunt o mâncare reconfortantă care ne întoarce la aromele autentice ale bucătăriei italiene. Simplu de preparat, dar cu o aromă intensă și învăluitoare, este felul de...





Paste cu dovleac și carne din cârnațiRețetă Paste cu dovleac și carne din cârnați

Vă oferim o nouă idee de umplutură pentru paste. O combinație ușor dulce datorită adaosului de dovleac.O rețetă reconfortantă atunci când nu știi ce să mănânci în timpul cinelor de toamnă/iarnă.


Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperciRețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci

Doriti un fel de mancare usor de facut si reconfortant? Risotto va fi reteta perfecta ;-) O versiune vegetariana, garnisita cu rosii uscate si ciuperci si pentru o nota crocanta am adaugat seminte de pin. O reteta pentru intreaga familie.







Paste caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricottaRețetă Paste caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta

Când delicatețea se întâlnește cu aromele, ne oferă paste Caramelle! Paste în formă de bomboane și umplute aici cu ricotta și dovleac: pe scurt, o minune pentru ochi și papilele gustative. Fă totul singur de la aluat la umplutură! Vă putem asigura că...


Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperciRețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci

Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci este o mâncare delicată și gustoasă , perfectă pentru cei cărora le plac variațiile originale ale bucătăriei tradiționale. Gnochi, realizați pe bază de mazăre și făină (fără ouă), sunt ușoare, cu o aromă dulce,...




Risotto de quinoa si ciuperciRețetă Risotto de quinoa si ciuperci

Inlocuieste clasicul orez cu quinoa si vei obtine un preparat low carb, ideal chiar si pentru cina!




Daniele MainieriDaniele Mainieri
În fiecare zi mă cufund în lumea gătitului, căutând noi rețete și arome pe care să le împărtășesc: de la preparatul bunicii până la cele mai noi tendințe alimentare. Lucrez în comunicarea alimentară de peste 10 ani!

Comentarii

Notează articolul:
2.39/5, 41 voturi