Petitchef

Risotto de quinoa si ciuperci

Petitchef_ro mai multe rețete
(4.00/5 - 5 voturi)
Felul principal
3 porții
10 min
45 min
Foarte ușor
sau
Inlocuieste clasicul orez cu quinoa si vei obtine un preparat low carb, ideal chiar si pentru cina!

Ingrediente

3 porții
100 gr de quinoa alba

100 gr quinoa rosie


200 gr ciuperci de champignons

200 ml smantana de soia

ulei de masline

1 cub de supa

500 ml apa

Preparare

Etapa 1 - Risotto de quinoa si ciuperci

Etapa 1

Intr-o cratita prajiti ceapa tocata in ulei de masline. Apoi adaugati ciupercile taiate felii si caliti cateva minute.
Etapa 2 - Risotto de quinoa si ciuperci

Etapa 2

Se adauga quinoa si se caleste repede.
Etapa 3 - Risotto de quinoa si ciuperci

Etapa 3

Se acopera cu apa, se adauga cubul de supa si se fierbe timp de 40 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Etapa 4 - Risotto de quinoa si ciuperci

Etapa 4

Cand quinoa a absorbit toata apa, se adauga smantana de soia si se amesteca bine. Fierbeti aproximativ 5 minute pana cand risotto are textura potrivita.
Etapa 5 - Risotto de quinoa si ciuperci

Etapa 5

Gata, ati gatit Risotto de quinoa si ciuperci!

Video

YouTube

Observații:

Quinoa : puteti utiliza numai quinoa roie sau alba, ori alegeti sa utilizati un amestec de quinoa
Smantana de soia : daca mancati produse lactate, puteti folosi smantana lichida.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: