Petitchef

Paste cremoase cu ciuperci și cârnați

Un fel de mâncare înrădăcinat în tradiția rurală, pastele cu ciuperci și cârnați sunt o mâncare reconfortantă care ne întoarce la aromele autentice ale bucătăriei italiene. Simplu de preparat, dar cu o aromă intensă și învăluitoare, este felul de mâncare perfect pentru o cină în familie sau cu prietenii. Pentru a o prepara acasă, puteți alege tipul de paste pe care îl preferați: de la formate lungi clasice, precum tagliatelle sau pappardelle, la formate mai scurte, precum mezzi rigatoni sau penne. Urmați procedura pas cu pas dacă aveți chef de o mâncare cremoasă de paste, pastele cu ciuperci și cârnați vă vor plăcea cu siguranță!

Felul principal
2 porții
18 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • Cuțit
  • tocător
  • Tigaie

Preparare

  • Etapa 1 - Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
    Mai întâi curățați ciupercile: tăiați partea care a stat în pământ a piciorușului și ștergeți-le cu o cârpă umedă. Tăiați-le apoi în felii subțiri pe lungime.
  • Etapa 2 - Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
    Se scoate membrana de la cârnați și se taie carnea recuperată în bucăți. Se rumenește usturoiul într-o tigaie cu ulei de măsline, apoi se adaugă carnea de cârnați.
  • Etapa 3 - Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
    Carnea de cârnați se rumenește la foc mare timp de 3-4 minute, amestecând frecvent, apoi se deglasează cu vin alb.
  • Etapa 4 - Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
    Când vinul s-a evaporat aproape complet, adăugați ciupercile și o jumătate de pahar de apă fierbinte. Apoi se continuă gătitul la foc mediu timp de aproximativ 10-12 minute, amestecând des.
  • Etapa 5 - Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
    Între timp, se fierb pastele în apă sărată.
  • Etapa 6 - Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
    Când sosul de ciuperci și cârnați este gata, se scoate cățelul de usturoi și se adaugă smântâna. Se amestecă timp de câteva minute pentru ca aceasta să prindă aromă, apoi se presară piper negru și se amestecă din nou.
  • Etapa 7 - Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
    Scurgeți pastele al dente în tigaia cu sos (păstrați întotdeauna puțină apă de gătit deoparte) și adăugați parmezanul ras.
  • Etapa 8 - Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
    Se rumenesc pastele până când ajung la o consistență cremoasă (se adaugă apă de gătit dacă este necesar)
  • Etapa 9 - Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
    Serviți și decorați cu pătrunjel proaspăt tocat. Pastele cremoase cu ciuperci și cârnați sunt gata!

Observații:

Cât pot păstra pastele cu ciuperci și cârnați?
1 zi în frigider, într-un recipient etanș. Se încălzesc într-o tigaie adăugând puțină apă fierbinte.

Ce format de paste trebuie să folosesc?
Pentru această rețetă se pot folosi atât paste scurte, cât și lungi: tagliatelle, spaghetti, penne rigate, rigatoni, mezzi rigatoni, paccheri.

Ce pot folosi în loc de cârnați?
Această rețetă poate fi preparată și cu bacon.

Ce pot folosi în loc de smântână?
Pentru a face pastele cu ciuperci și cârnați cremoase, puteți folosi și brânză Philadelphia. Pentru două persoane, 25 de grame vor fi suficiente: adăugați-o când este în tigaie, adăugați puțină apă de gătit și amestecați până când obțineți paste cremoase.

Ce ciuperci trebuie folosite pentru paste?
Puteți folosi ciuperci proaspete sau uscate. În loc de champignon puteți folosi și porcini sau un amestec de ciuperci.

Pot pregăti sosul în avans?
Da. Puteți prepara sosul de ciuperci și cârnați în avans și îl puteți păstra la frigider (maximum 1 zi într-un recipient etanș) înainte de a-l folosi pentru a condimenta pastele.



Poze

Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați - poza 2
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați - poza 3
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați - poza 4
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

ursache, 15/10/2024

Am gatit o astfel de reteta, gasita undeva pe net. Bune, bune.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cremoase cu burrata și roșii cherry
Paste cremoase cu burrata și roșii cherry
2 porții
22 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
2 porții
19 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc
Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
2 porții
15 min
Foarte ușor

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează