Burrito este o mancare traditionala mexicana, reprezentat dintr-o lipie in care este impaturita o combinatie de ingredinte si care a fost preluata cu succes si in SUA.
In reteta traditionala, mexicana, umplutura consta de obicei in carne, fasole reprajita sau orez Mexican. Se poate face in multe combinatii, dar, cel mai cunoscut, este cel cu carne de vita tocata. In Statele Unite, umplutura consta intr-o combinatie de ingrediente cum ar fi: orez mexican, cartofi prajiti, salata verde, salsa, guacamole, fasole si smantana. Datorita numarului mare de ingrediente, dimensiunile unui burrito american, variaza, dar de obicei este mai mare decat cel Mexican.
Burrito inseamna magarus in spaniola si probabil se numeste asa datorita asemanarii vagi cu urechile acestui animal sau pentru ca el cara in spate bagaje rulate.
Burrito este o reteta potrivita pentru orice masa de pranz sau cina, intrucat este satioasa si sanatoasa, iar in Mexic se serveste in orice moment al zilei. Este usor de preparat si cu ingrediente la indemana oricui.
Iata cateva motive sa preparati burrito acasa:
- Alegeti sortimentul de carne (vita, pui, curcan sau porc) in functie de preferinte;
- Folositi ingrediente proaspete;
- Este facut de mana dvs., fara surprize si secrete;
- Il puteti personaliza dupa propriul gust;
- Puteti alege si varianta vegetariana, doar cu legume.
O reteta de burrito cu carne de vita si fasole va impartasim si noi, aici.
Comentarii:
Nu mi-a dat reteta
U oricare gem de fructe, CU O FOAIE de salata verde,FELII DE RIDIche rosie,sau cas cu salata si - SUNT O MIE UNA DE COMBINATII..
Numele produsului este, de fapt, porecla creatorului său – un bucătar talentat dar cam greu de cap, motiv pentru care i s-a spus Burrito-măgăruș. (vezi http://retete.unica.ro/recipes/burrito-mexican-reteta-autentica/)