Cateva cuvinte despre...ridichile de lunaRidichile de luna sau ridichile rosii: contin foarte multi antioxidanti si sunt ideale de consumat daca te confrunti cu astenia de primavara, avand in vedere toate vitaminele pe care le contin. Sunt de asemenea si un bun detoxifiant si intaritor al imunitatii. 100 de grame de ridichii contin doar 20 de calorii si 1,6 grame fibre.
Primavara, persoanele care au afectiuni ale ficatului si ale vezicii biliare ar trebui sa faca o cura de ridichi rosii, consumate pe stomacul gol.

Si frunzele de ridichi sunt bune!
Multi dintre noi arunca frunzele de ridichi si folosesc doar radacina, insa si acestea au beneficii terapeutice si se pot adauga in supe si salate datorita continutului bogat de minerale (seleniu, potasiu, calciu, sulf), de vitamine (A, B1, B2 si C) si de compusi sulfurosi, ideali pentru persoanele predispuse la osteoporoza. Cand cumperi ridichi, ai grija ca frunzele sa nu fie ofilite. Nu arunca frunzele. Spala-le bine si foloseste-le la salata.

Cel mai adesea consumam ridichile ca atare cu putina sare sau impreuna cu salata verde. Acesta este cel mai sanatos mod si cel mai dietetic, avand in vedere ca legumele sunt in stare naturala, dar si numarul lor mic de calorii. Exista insa si alte modalitati in care poti prepara ridichile:

  • Salata de ridichi asezonata cu putin otet de mere si ulei de masline este excelenta pentru persoanele care nu au pofta de mancare. Acestea stimuleaza pofta de mancare, nutritionistii recomandandu-le pentru combaterea anorexiei alaturi de hrean, leustean, patrunjel, telina.
  • Ridichile fierte in apa cu putin unt si piper pot constitui o garnitura sanatoasa la carnea de porc.
  • Alta reteta saraca in calorii este salata japoneza de ridichi, care este foarte gustoasa. Mod de preparare: ridichiile se taie rondele subtiri, se amesteca cu peste marinat taiat feliute (sardine, ton) si se adauga hrean si sos de soia.
  • Placinta de ridichi rosii - inventata de americani - consta intr-un blat pufos si sarat in care se adauga felii subtiri de ridichi.

  • Cum se aleg ridichile?

    Alegeti ridichile tari, cu o culoare stralucitoare si coaja neteda. Frunzele, in cazul in care acestea sunt inca atasate, ar trebui sa fie in stare proaspata, verzi si neofilite. Evitati ridichile rosii de mari dimensiuni, acestea pot fi seci sau moi.