Cum stii daca mananci Macarons de calitate indoielnica?

Desi denumirea lor vine din italienescul macarone, maccarone sau maccherone, ceea ce se traduce prin Meringue Italian, macaron-ul frantuzesc este cel mai cunoscut, lantul de cofetarii Ladurée din Paris avand o traditie de peste 150 de ani in prepararea acestui desert delicat.

Si pentru ca sunt o delicatesa cu un pret pe masura (deloc ieftin), ne-am gandit ca ar trebui sa stiti cateva lucruri inainte de a musca dintr-unul, doar ca sa va dati seama daca este adevaratul macarons sau ati risipit banii pe incercarea chinuita a unui cofetar.

Iata care sunt cele mai mari diferente:

  1. Bule de aer! Atunci cand muscati dintr-un macarons nu ar trebui sa simtiti un gol mare in interiorul sau. Bulele mari de aer sunt rezultatul unei preparari indoilenice si a unei coaceri la temperatura ridicata. Un Macaron bun ar trebui sa fie aerisit, nu cu bule de aer!
  2. Cojile de macarons nu ar trebui sa se separe! Invelisul exterior al fursecului nu ar trebui sa separe de aceasta lasand partea interioara fara umplutura. Daca ati observat acest lucru, trebuie sa stiti ca alegerea dvs. este una mai putin buna.
  3. Coloratura excesiva. Culorile ar trebui sa fie calde si nu tipatoare sau aceeasi culoare sa fie in nuante diferite la un macaron. Culoarea trebuie sa te indemne sa-l mananci, nu sa-l arunci.
  4. Macarons cu fistic ar trebui sa contina fistic, nu migdale! Chiar daca un macaron e culorat in verde ar trebui sa va dati usor seama daca contine fistic sau migdale.
  5. Macarons vechi! Macarons vechi sunt o insulta pentru cei care platesc bani buni, in plus fac si o impresie proasta. Macarons vechi sunt uscate si crocante, in modul cel mai neplacut.
  6. Macarons care sunt prea mari sau prea mici. Dimensiunea perfecta este undeva intre 4-5 cm.
  7. Prea mult zahar. Cand se foloseste prea mult zahar se face cu scopul de a ascunde lipsa aromei sau cand cand se utilizeaza prea mult colorant.
  8. Prea putina umplutura! O problema comuna este cea a proportiilor. Atunci cand apreciati un macaron, incercati sa va uitati dupa un raport de 2:1 intre fursec si umplutura. Macarons de calitate au o umplutura cu ingrediente de calitate, bune si deloc ieftine, asa ca mai bine mancati unul adevarat decat 5 care au in umplutura inlocuitori (fie ei si din cei mai scumpi).